«Міська варта» звинувачує харківські телеканали АТВК і «Фора» в цензурі. Звинувачені пропонують звертатися в суд

16 Лютого 2009
7008
16 Лютого 2009
18:31

«Міська варта» звинувачує харківські телеканали АТВК і «Фора» в цензурі. Звинувачені пропонують звертатися в суд

7008
«Міська варта» звинувачує харківські телеканали АТВК і «Фора» в цензурі. Звинувачені пропонують звертатися в суд
На адресу «Детектор медіа» надійшов лист від журналістського колективу телепрограми «Міська варта» (надісланий також голові Харківської облдержадміністрації Арсену Авакову), в якому повідомляється, що керівництво телеканалів АТВК і «Фора» в односторонньому порядку розірвало з ними угоду.
 
Журналісти просять губернатора вжити заходів, щоби запобігти цензурі на телеканалах, що відмовилися ставити в ефір програми «Міської варти». Вони переконані: це пов’язано із сюжетами, які відбивають ситуацію, що склалася на будівельному ринку Харкова.
 
Генеральний директор телеканалу АТВК Василь Третецький, коментуючи «Телекритиці» ситуацію, відкинув усі звинувачення в цензурі: «Ми не розривали в односторонньому порядку угоду, тому що між нами угоди немає. Ми не є суб’єктами взаємовідносин. Суб’єктами взаємовідносин є “Фаворит-медіа”, або на сьогодні це видавничий дім “Прем’єр” (який розміщує програми на телеканалі АТВК), і “Міська варта”. Вся проблема в тому, що Міська варта” заборгувала 43 тисячі гривень. Їх попереджали про заборгованість, коли ж вони її не погасили, угоду й було перервано. Я погодився з таким рішення “Фаворит-медіа”, тому що 43 тисячі – це гроші для телеканалу». На думку пана Третецького, в цій ситуації «Міській варті» потрібно звертатися не до прем’єр-міністра, прокуратури чи губернатора, а до суду.
 
Через фінансові проблеми не виходить тепер програма «Міська варта» й на телеканалі «Фора». Про це «Детектор медіа» повідомив генеральний директор каналу Віктор Постольний. «Ми розміщували їхню програму, а вони два місяці за це не сплачували. І про жодну цензуру тут не йдеться», – зазначив гендиректор «Фори».
 
Нині «Міська варта» виходить двічі на тиждень на обласному телеканалі ОТБ. За словами генерального директора телеканалу Зураба Аласанії, фінансових проблем у каналу й «Міської варти» наразі немає.
 
«Детектор медіа»
 
 
 
Главе Харьковской областной Государственной администрации
Авакову А.Б.
 
 
Уважаемый Арсен Борисович!
 
Обращается к Вам, как к высшему должностному лицу Харьковской области, творческий журналистский коллектив телепрограммы «Городской дозор». Убедительно просим Вас предпринять все необходимые меры для пресечения цензуры на телеканалах «Фора» и «АТВК». Напомним, что в выходе в эфир программы «Городской дозор» на данных телеканалах было отказано в связи с тем, что в эфире программы появились сюжеты, отображающие истинную картину, сложившуюся на строительном рынке Харькова.
Несмотря на наши неоднократные обращения во всевозможные инстанции, на сегодняшний день ситуация так и не изменилась.
Убедительно просим Вас, как высшее должностное лицо Харьковской области, повлиять на людей, имеющих отношение к контролю над телевизионным вещанием в нашем регионе, и на руководство телеканалов, которое в одностороннем порядке разорвало договоры с ИП «Городской дозор».
Считаем, что Вы имеете все возможности и рычаги влияния для того, чтобы пресечь в корне цензуру на телеканалах «АТВК» и «Фора».
 
 
 
От имени коллектива
телевизионной программы
«Городской дозор»                                                                          Николай Криволапов
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7008
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду