detector.media
16.02.2009 18:31
«Міська варта» звинувачує харківські телеканали АТВК і «Фора» в цензурі. Звинувачені пропонують звертатися в суд
На адресу «Детектор медіа» надійшов лист від журналістського колективу телепрограми «Міська варта» (надісланий також голові Харківської облдержадміністрації Арсену Авакову), в якому повідомляється, що керівництво телеканалів АТВК і «Фора» в односторонньому порядку розірвало з ними угоду.
 
Журналісти просять губернатора вжити заходів, щоби запобігти цензурі на телеканалах, що відмовилися ставити в ефір програми «Міської варти». Вони переконані: це пов’язано із сюжетами, які відбивають ситуацію, що склалася на будівельному ринку Харкова.
 
Генеральний директор телеканалу АТВК Василь Третецький, коментуючи «Телекритиці» ситуацію, відкинув усі звинувачення в цензурі: «Ми не розривали в односторонньому порядку угоду, тому що між нами угоди немає. Ми не є суб’єктами взаємовідносин. Суб’єктами взаємовідносин є “Фаворит-медіа”, або на сьогодні це видавничий дім “Прем’єр” (який розміщує програми на телеканалі АТВК), і “Міська варта”. Вся проблема в тому, що Міська варта” заборгувала 43 тисячі гривень. Їх попереджали про заборгованість, коли ж вони її не погасили, угоду й було перервано. Я погодився з таким рішення “Фаворит-медіа”, тому що 43 тисячі – це гроші для телеканалу». На думку пана Третецького, в цій ситуації «Міській варті» потрібно звертатися не до прем’єр-міністра, прокуратури чи губернатора, а до суду.
 
Через фінансові проблеми не виходить тепер програма «Міська варта» й на телеканалі «Фора». Про це «Детектор медіа» повідомив генеральний директор каналу Віктор Постольний. «Ми розміщували їхню програму, а вони два місяці за це не сплачували. І про жодну цензуру тут не йдеться», – зазначив гендиректор «Фори».
 
Нині «Міська варта» виходить двічі на тиждень на обласному телеканалі ОТБ. За словами генерального директора телеканалу Зураба Аласанії, фінансових проблем у каналу й «Міської варти» наразі немає.
 
«Детектор медіа»
 
 
 
Главе Харьковской областной Государственной администрации
Авакову А.Б.
 
 
Уважаемый Арсен Борисович!
 
Обращается к Вам, как к высшему должностному лицу Харьковской области, творческий журналистский коллектив телепрограммы «Городской дозор». Убедительно просим Вас предпринять все необходимые меры для пресечения цензуры на телеканалах «Фора» и «АТВК». Напомним, что в выходе в эфир программы «Городской дозор» на данных телеканалах было отказано в связи с тем, что в эфире программы появились сюжеты, отображающие истинную картину, сложившуюся на строительном рынке Харькова.
Несмотря на наши неоднократные обращения во всевозможные инстанции, на сегодняшний день ситуация так и не изменилась.
Убедительно просим Вас, как высшее должностное лицо Харьковской области, повлиять на людей, имеющих отношение к контролю над телевизионным вещанием в нашем регионе, и на руководство телеканалов, которое в одностороннем порядке разорвало договоры с ИП «Городской дозор».
Считаем, что Вы имеете все возможности и рычаги влияния для того, чтобы пресечь в корне цензуру на телеканалах «АТВК» и «Фора».
 
 
 
От имени коллектива
телевизионной программы
«Городской дозор»                                                                          Николай Криволапов
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY