Усім штатним журналістам KP Media пропонують звільнитися за власним бажанням і перейти на авторські договори

12 Лютого 2009
15397
12 Лютого 2009
11:17

Усім штатним журналістам KP Media пропонують звільнитися за власним бажанням і перейти на авторські договори

15397
Усім штатним журналістам KP Media пропонують звільнитися за власним бажанням і перейти на авторські договори
Видавництво KP Media пропонує штатним журналістам своїх видань написати заяви про звільнення за власним бажанням. Натомість їм пропонується працювати за системою авторських договорів, які будуть укладатися щомісяця. Про це «Телекритиці» стало відомо із власних джерел у компанії.
 
Такий захід дозволить видавництву значно скоротили витрати на оплату праці. З авторських гонорарів не треба сплачувати внески до пенсійного фонду та соціальних фондiв (у сумі ці нарахування становлять до 40% фонду заробітної платні). З авторської винагороди сплачується лише податок на доходи фізичних осіб (15%).
 
Водночас журналістам обіцяють зберегти рівень заробітної платні, що існував до звільнення. Соціальні гарантії обіцяють поновити після закінчення кризи.
 
Звільнення торкнуться близько третини співробітників KP Media, оскільки інші були працевлаштовані, як приватні підприємці.
 
Нагадаємо, на початку лютого видавництво було вимушене провести скорочення штату видань, до кінця місяця заради економії воно переїде у власне приміщення замість орендованого у центрі міста.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15397
Коментарі
7
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
голова
5551 дн. тому
создайте профсоюз, зарегистрируйте его в минюсте ценным письмом с описью, подайте требование ценным с описью письмом с уведомлением о создании профсоюза работодателю, с указанием количества людей в профсоюзе и его руководителя, этим же письмом подайте требование о своем желании начать переговоры по укладенню колективной угоды и говорите о том, что в течении семи дней они должны под протокол сформировать участников своей стороны для участия в рабочей группе о ведении коллективных переговорах - пройдет семь дней, подавайте письмо в комиссию посередництва о регистрации трудового конфликта и объявляйте забастовку - требуйте переговоров и не нойте. если боитесь - тогда увольняйтесь и не жалуйтесь тогда вообще
Белый и Пушистый
5554 дн. тому
Да, жаль. Журнал "Корреспондент", конечно, не образец в своем жанре. Но лучшего в Украине нет. А теперь журнал медленно умирает, как и весь КП Медиа. Санден отказался от всех своих изданий, кроме "Пинка" и "Корреспондента" - журнала и сайта. Боюсь, и эти протянут не больше нескольких месяцев.
Агнес
5554 дн. тому
Хитрый подход... зачОт Сандену. Сегодня есть договор - завтра не продлили, селяви. И вроди как не сократили, а так..не сошлись характерами. Да и гонорары это не ставка, широкое поле для маневра - естественно, как у нас обычно - не в пользу журналиствов. Сочувствую ребятам из КР-медиа.
Troy 2 п....ец
5554 дн. тому
полстраны работает на таких условиях через чп...что из этого трагедию делать? таким образом экономятся деньги и конторы, и работника
5554 дн. тому
хм, интересно, кто ж это тк слил?
п....ец
5554 дн. тому
обіцяють зберегти рівень заробітної платні, що існував до звільнення - и кто-то в это верит?
ЧП
5554 дн. тому
И на "некоторых" телеканалах тоже предложили работникам перейти на чепешников
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду