Криза versus ЗМІ

10 Лютого 2009
2835
10 Лютого 2009
09:11

Криза versus ЗМІ

2835
Криза versus  ЗМІ
Криза – річ надзвичайно цікава, якщо не підкоритися логіці кризи, а залишатися у логіці хоча б здорового глузду. Уявіть собі, що ви роками працювали на конвеєрі, аж раптом, він зупинився. І, коли проходить перший острах і невпевненість, ви раптом починаєте помічати стіни приміщення, в якому провели своє життя, починаєте розрізняти обличчя людей, з якими поруч проводили весь свій час і яких сприймали не інакше, як конвеєр. Аж ось вони всі виявилися живими істотами, цікавими, гарними, несподіваними натурами. То ж глянемо на світ новими очима і побачимо, що нас оточує простір добра і любові. І хоча конвеєр зупинився, світ продовжує рухатися, і рухається він з швидкістю, з якою рухаємося ми.
 
Самоіронія – найкраща супутниця у кризі. Відтак пропоную всім посміхнутись.
 
Найщасливіший день.
 
Віднедавна я відкрив для себе гарну забаву. Щодня, гуляючи містом, проходячи повз банкомати, я збираю виписки, які забувають у банкоматах користувачі карток. Вивчаючи залишки на рахунках, я собі уявляю, що  робив би з цими грошима – це покупка книги, або телевізора, іноді це щонайбільше два кілограми картоплі. Але одного разу сума залишку заскочила мене зненацька і примусила моє серце битися швидше стуку банкомату, коли він готує готівку до видачі. У виписці стояла цифра з п’ятьма нулями. Пізнього вечора, вдома, я ще не перерахував усього, що стало б мені в пригоді, і це при тому, що вже встиг з’їздити у Карпати, зробити ремонт у новій квартирі і відвідати Туреччину разом з дружиною протягом не одного тижня , а двох. Мій політ перервала дружина, яка цілий вечір пильно приглядалась до мене. Вона сказала, що пора лягати спати. Я вирішив не казати їй, що ми ще не повернулися з Умані, де відвідували осінню Софіївку, і пішов у ліжко.  Вночі я спав погано, зранку встав кволий. Мені снилось, як в кафе «Зустріч», що біля автовокзалу, чомусь в інтер’єрі десятилітньої давнини, буфетниця Орися ніяк не може з каструлі дістати мені сосиску, намагаючись зловити її між виделкою та великим пальцем. Але минулий день був найщасливішим днем в моєму житті.
Доречі, я більше не цікавлюся виписками, а коли бачу їх язики у щілинах банкоматів, то мило їм посміхаюсь. Я не вірю, що щось подібне може трапитись знову. Такий подарунок долі буває лише раз, це все одно, що виграти у лотерею мільйон гривень. Але що чекати від такого подарунку я вже знаю: я – це пережив. 
 
ЗМІ нашу присутність в чужих грошових потоках конвертували в ілюзію причетності до них. Криза зруйнувала цю ілюзію.
 
Валентин Ткач, Чернівці
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Валентин Ткач
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2835
Теги:
Читайте також
18.06.2009 10:53
Валентин Ткач, для «Детектор медіа»
3 717
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
5574 дн. тому
ярко!
Cfrc
5574 дн. тому
БРррр.... что з бре. Кончайте нюхать клей.
Психопат
5574 дн. тому
До чого тут криза? краще всім повіститися, виходу ж немає!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду