У Росії запроваджено відповідальність за копіювання матеріалів з Інтернету

7 Лютого 2009
30774
7 Лютого 2009
17:10

У Росії запроваджено відповідальність за копіювання матеріалів з Інтернету

30774
У Росії запроваджено відповідальність за копіювання матеріалів з Інтернету

Держдума РФ прийняла у другому читанні зміни до законодавства про авторське право. Ним, зокрема, передбачається відповідальність провайдерів за «піратський» контент у їх мережах, а громадянам доведеться у суді доводити навіть необхідність копіювання картинки з вікна браузера, повідомляє Security Lab.

Як відмічає видання, Держдума прийняла поправки до Цивільного кодексу РФ, проігнорувавши при цьому зауваження всіх, в тому числі і власного правового управління. Відповідний текст закону тепер звучить так: «Допускається без згоди автора чи іншоного правовласника та без виплати винагороди відтворення громадянином за необхідності і виключно в особистих цілях правомірно опублікованого твору».

Це, як відзначено у повідомленні, означає, що «копіювати в особистих цілях можна лише у тому випадку, коли у користувача є на це необхідність, наявність якої доведеться доводити». Єдине виключення встановлено для гумористів: їм дозволено вільне використання чужого контенту для створення пародій.

Крім того, у законі прописано відповідальність інтернет-провайдерів за контент, який розміщують у мережі їх клієнти.

 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
30774
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Astarot
5553 дн. тому
Правильно! Всей толпой идем подавать заявку в суд на Билли за то, что он со своими технологиями кеширования всех нас подводит под статью...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду