Мін’юст: рішення Нацради мають оприлюднюватися в «Офіційному віснику» й «Урядовому кур’єрі»

28 Січня 2009
16491
28 Січня 2009
16:34

Мін’юст: рішення Нацради мають оприлюднюватися в «Офіційному віснику» й «Урядовому кур’єрі»

16491
Мін’юст: рішення Нацради мають оприлюднюватися в «Офіційному віснику» й «Урядовому кур’єрі»
Міністерство юстиції на запит Спілки кабельного телебачення України дало нове роз’яснення порядку оприлюднення рішень Національної ради з питань телебачення і радіомовлення. Офіційна відповідь Мін’юсту за підписом міністра Миколи Оніщука розміщена на сайті спілки.
 
Посилаючись на ст. 12 закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», Мін’юст стверджує, що регуляторні акти, прийняті Національною радою офіційно оприлюднюються в «Офіційному віснику» та в газеті «Урядовий кур’єр» не пізніш як у десятиденний строк після їх державної реєстрації або прийняття та підписання, у випадку, якщо ці регуляторні акти не підлягають державній реєстрації. При цьому прийняті Національною радою рішення індивідуальної дії набирають чинності з дня їх прийняття, а рішення, які мають нормативно-правовий характер, – з дня їх оприлюднення. Нормативно-правові акти, не доведені до відома населення в порядку, встановленому законом, є не чинними.
 
Мін’юст також визнає, що Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення є державним органом. Проте проекти регуляторних актів Нацради не потребують погодження зі спеціально уповноваженим органом, оскільки Нацрада не є центральним органом виконавчої влади.
 
Нагадаємо, що раніше в роз’ясненні на запит Національної ради, Мін’юст вказав, що Нацрада не потребує публікації своїх рішень в офіційних друкованих органах виконавчої влади, а може їх оприлюднювати лише на власному офіційному сайті та у «Віснику Національної ради з питань телебачення і радіомовлення». Нове роз’яснення дає підстави компаніям, які працюють в телерадіопросторі, вимагати визнання рішень Нацради, не оприлюднених в «Офіційному віснику» й «Урядовому кур’єрі», нечинними. За словами генерального директора Спілки кабельного телебачення України Олександра Швеця, усі рішення Нацради за чотири роки є не чинними, оскільки оприлюднювалися в незаконний спосіб.
 
Як повідомили «ТК» в Нацраді, регуляторний орган поки що не отримував жодних листів з Міністерства юстиції з новими роз’ясненнями. Свою позицію щодо цього питання Нацрада оприлюднить у разі отримання такого листа.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
16491
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
pilot
5574 дн. тому
Шановні дописувачі і читачі я кажу що кінець кінцем Нацрада виконає всі рішення відповідно до законодавства і визнає свою помилку, тільки треба наполегливо працювати над цим питанням. головна наша зброя знання, чого явно бракує пихатим чиновникам! З повагою до всіх pilot!
Нацра минюстуcrdh
5574 дн. тому
А, мы пилювали на вас.
Прокурор
5574 дн. тому
Это было понятно и без разъяснения Минюста. А Нац.совет надо в полном составе вместе со всеми структурными подразделениями отправить на изучения азов нашего законодательства. И второе - надо лишить Нац.совет присущих ему иллюзий, что законы на них не распространяются.
Уничтожитель дебилов
5574 дн. тому
Что к этому можно добавить, кроме того, что Нацрада ничего не выполнит. Они знали об этом по многочисленным судебным решениям, которые проиграли, и которые не выполняют благодаря покровительству Генеральной прокуратуры.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду