detector.media
28.01.2009 16:34
Мін’юст: рішення Нацради мають оприлюднюватися в «Офіційному віснику» й «Урядовому кур’єрі»
Міністерство юстиції на запит Спілки кабельного телебачення України дало нове роз’яснення порядку оприлюднення рішень Національної ради з питань телебачення і радіомовлення. Офіційна відповідь Мін’юсту за підписом міністра Миколи Оніщука розміщена на сайті спілки.
 
Посилаючись на ст. 12 закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», Мін’юст стверджує, що регуляторні акти, прийняті Національною радою офіційно оприлюднюються в «Офіційному віснику» та в газеті «Урядовий кур’єр» не пізніш як у десятиденний строк після їх державної реєстрації або прийняття та підписання, у випадку, якщо ці регуляторні акти не підлягають державній реєстрації. При цьому прийняті Національною радою рішення індивідуальної дії набирають чинності з дня їх прийняття, а рішення, які мають нормативно-правовий характер, – з дня їх оприлюднення. Нормативно-правові акти, не доведені до відома населення в порядку, встановленому законом, є не чинними.
 
Мін’юст також визнає, що Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення є державним органом. Проте проекти регуляторних актів Нацради не потребують погодження зі спеціально уповноваженим органом, оскільки Нацрада не є центральним органом виконавчої влади.
 
Нагадаємо, що раніше в роз’ясненні на запит Національної ради, Мін’юст вказав, що Нацрада не потребує публікації своїх рішень в офіційних друкованих органах виконавчої влади, а може їх оприлюднювати лише на власному офіційному сайті та у «Віснику Національної ради з питань телебачення і радіомовлення». Нове роз’яснення дає підстави компаніям, які працюють в телерадіопросторі, вимагати визнання рішень Нацради, не оприлюднених в «Офіційному віснику» й «Урядовому кур’єрі», нечинними. За словами генерального директора Спілки кабельного телебачення України Олександра Швеця, усі рішення Нацради за чотири роки є не чинними, оскільки оприлюднювалися в незаконний спосіб.
 
Як повідомили «ТК» в Нацраді, регуляторний орган поки що не отримував жодних листів з Міністерства юстиції з новими роз’ясненнями. Свою позицію щодо цього питання Нацрада оприлюднить у разі отримання такого листа.
 
«Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY