Справу Ґонґадзе ПАРЄ взяла під особистий контроль

28 Січня 2009
9032
28 Січня 2009
10:28

Справу Ґонґадзе ПАРЄ взяла під особистий контроль

9032
Справу Ґонґадзе ПАРЄ взяла під особистий контроль

Парламентська Асамблея Ради Європи має намір стежити за розслідуванням справ, пов'язаних з убивством журналіста Георгія Ґонґадзе.

Зокрема, Рада Європи підтримала резолюцію щодо «Розслідування злочинів, скоєних під час правління Леоніда Кучми можливо високими посадовими особами».

Відповідно до проекту резолюції, ПАРЄ вимагає від керівництва України провести розслідування того, як і чому генерал Пукач, якого підозрюють у причетності до вбивства Георгія Ґонґадзе, був випущений на волю в 2003 році, що дало йому можливість уникнути правосуддя.

Також відповідним державним органам радять з'ясувати, чому два офіцери, задіяні у цій справі, раптово захворіли, внаслідок чого один з них помер, а інший перебуває в комі.

Крім того, ПАРЄ рекомендує з'ясувати обставини смерті колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Кравченка, який за офіційною версією скоїв самогубство.

ПАРЄ також має намір закликати всіх українських політиків, голоси яких з'являються на плівках Мельниченка, співпрацювати зі слідством.

Депутати Парламентської Асамблеї сподіваються, що комітет міністрів Ради Європи спільно з українською владою стежитиме за проведенням необхідних заходів.

 
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9032
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду