Мартін Соррелл: Традиційні медіа вже ніколи не будуть такими ж прибутковими

23 Січня 2009
13826
23 Січня 2009
16:56

Мартін Соррелл: Традиційні медіа вже ніколи не будуть такими ж прибутковими

13826
Мартін Соррелл: Традиційні медіа вже ніколи не будуть такими ж прибутковими
Рівень доходів традиційних медіа, у тому числі преси та телебачення, вже ніколи не буде таким, як був. Таку думку висловив голова одного з найбільших рекламно-комунікаційних холдингів світу WPP Мартін Соррелл.
 
Промовляючи 21 січня до понад 250 професійних учасників медіа- та рекламного ринків, він висловив занепокоєння тим, що медіасектор продовжує розбалансовуватися дешевими бізнес-моделями. «Адже ця сфера вже ніколи це не буде такою прибутковою, як колись», - сказав він.
 
Підкреслюючи цю думку, він навів приклад британського рекламного ринку, якому GroupM прогнозував падіння на 5,8% у 2008 році та на 6% у 2009 році відповідно: «Телевізійники продовжують говорити, що телевізійний рекламний час дешевший, ніж будь-коли. Тоді чому його не купують
 
Говорячи про пресу, він припустив, що структурні зміни – масові скорочення штату, падіння накладав та рекламних обсягів – триватимуть. На його думку, причина криється у появі нових медіа з вільним доступом на початку дев’яностих років. На його думку, це був правильний крок зі споживацького погляду, і цей крок змінив природу бізнес-моделі преси. «Це незворотній процес. Ви можете почати бізнес зараз, постійно знижуючи ціни, але ви не можете розпочати - і сподіватися на їх зростання», - впевнений Соррелл.   
 
За матеріалом www.mediaweek.co.uk.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13826
Читайте також
13.04.2009 11:41
Ольга Гончарова, «Коммерсантъ»
40 729
24.03.2009 12:18
Александр Малахов, Ольга Гончарова, Рената Ямбаева, «Коммерсантъ»
42 329
02.02.2009 11:24
Переклала Параска Горобець, Західна аналітична група
39 560
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду