detector.media
23.01.2009 16:56
Мартін Соррелл: Традиційні медіа вже ніколи не будуть такими ж прибутковими
Рівень доходів традиційних медіа, у тому числі преси та телебачення, вже ніколи не буде таким, як був. Таку думку висловив голова одного з найбільших рекламно-комунікаційних холдингів світу WPP Мартін Соррелл.
 
Промовляючи 21 січня до понад 250 професійних учасників медіа- та рекламного ринків, він висловив занепокоєння тим, що медіасектор продовжує розбалансовуватися дешевими бізнес-моделями. «Адже ця сфера вже ніколи це не буде такою прибутковою, як колись», - сказав він.
 
Підкреслюючи цю думку, він навів приклад британського рекламного ринку, якому GroupM прогнозував падіння на 5,8% у 2008 році та на 6% у 2009 році відповідно: «Телевізійники продовжують говорити, що телевізійний рекламний час дешевший, ніж будь-коли. Тоді чому його не купують
 
Говорячи про пресу, він припустив, що структурні зміни – масові скорочення штату, падіння накладав та рекламних обсягів – триватимуть. На його думку, причина криється у появі нових медіа з вільним доступом на початку дев’яностих років. На його думку, це був правильний крок зі споживацького погляду, і цей крок змінив природу бізнес-моделі преси. «Це незворотній процес. Ви можете почати бізнес зараз, постійно знижуючи ціни, але ви не можете розпочати - і сподіватися на їх зростання», - впевнений Соррелл.   
 
За матеріалом www.mediaweek.co.uk.
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY