Російська міліція розігнала мітинги пам'яті вбитих журналістки «Нової газети» та адвоката

21 Січня 2009
18129
21 Січня 2009
09:35

Російська міліція розігнала мітинги пам'яті вбитих журналістки «Нової газети» та адвоката

18129
Російська міліція розігнала мітинги пам'яті вбитих журналістки «Нової газети» та адвоката
20 січня ввечері в Санкт-Петербурзі й Москві (Росія) пройшли акції на згадку про адвоката Станіслава Маркелова і журналістку «Новой Газеты» Анастасію Бабурову, вбитих у Москві 19 січня, повідомляє УНІАН.
 
За планами організаторів московської акції, повідомляє «Эхо Москвы», учасники мітингу мали зібратися на Кузнецькому мості, а потім пройти маршем однією з центральних вулиць, тримаючи в руках плакати з гаслом «Фашизм убиває, влада покриває». В акції брали участь представники ряду антифашистських об`єднань, таких як «Антифа» і «Автономна дія». Проте, повідомляє «Эхо Москвы», співробітники московської міліції за підтримки ОМОНу розігнали учасників акції, затримавши кількох мітингуючих.
 
У той же час у Санкт-Петербурзі учасники акції - представники антифашистських рухів - мали зібратися біля магазину «Буквоїд» на Ліговському проспекті, звідки потім пройти Невським проспектом до Марсова поля. Але коли присутні пішли у бік Невського, втрутилися співробітники міліції і зупинили ходу. Про подальший розвиток подій ще не повідомляється.
 
Нагадаємо, адвокат Маркелов був застрелений у центрі Москви 19 січня 2008 року. Під час замаху на Маркелова була поранена журналістка Бабурова, яка невдовзі померла в лікарні. Серед клієнтів Маркелова були родичі Ельзи Кунгаєвої, за вбивство якої був засуджений полковник Юрій Буданов, хімкінський журналіст Михайло Бекетов, родичі Ганни Політковської, а також представники ряду антифашистських і правозахисних організацій
Мітинги пам`яті вбитих вже пройшли в Грозному і Москві.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18129
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду