Редактор одеської газети отримав умовний строк за розпалювання міжнаціональної ворожнечі

19 Січня 2009
19053
19 Січня 2009
10:02

Редактор одеської газети отримав умовний строк за розпалювання міжнаціональної ворожнечі

19053
Редактор одеської газети отримав умовний строк за розпалювання міжнаціональної ворожнечі
Приморський районний суд міста Одеси виніс вирок редакторові газети «Наше дело» Ігорю Воліну-Данилову: умовне позбавлення волі на півтора року за розпалювання міжнаціональної ворожнечі, повідомляє «Новий регіон».
 
У ході судового засідання Волін-Данилов визнав себе винним у скоєнні злочину, передбаченого частиною 2 статті 161 Кримінального кодексу України, а також заявив, що «відмовляється від використання в майбутньому друкованого видання Наше дело в інтересах будь-яких політичних сил, а також для поширення будь-яких провокаційних матеріалів».
 
22 листопада 2007 року прокуратура Одеської області порушила кримінальну справу за фактами розпалювання міжнаціональної ворожнечі та ксенофобії, які вона вбачала у публікації газети «Наше дело» під заголовком «Лучшего из гоев убей», підписаній псевдонімом Юрій Штрайхер (у ньому єврейська громада Одеси вбачає натяк на Юліуса Штрайхера – головного редактора антисемітської газети «Штурмовик», страченого за вироком Нюрнберзького трибуналу). Стаття була опублікована навесні 2007 року. 15 січня автору статті було висунуте звинувачення.
 
Засновником газети «Наше дело» є регіональний благодійний фонд «Схід-Захід», керівником якого є Волін-Данилов. Газета виходить двічі на місяць тиражем близько 1500 примірників, однак під час виборчої кампанії її періодичність зростала до 3 разів на місяць, а тираж – до 60-100 тисяч примірників.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19053
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду