detector.media
19.01.2009 10:02
Редактор одеської газети отримав умовний строк за розпалювання міжнаціональної ворожнечі
Приморський районний суд міста Одеси виніс вирок редакторові газети «Наше дело» Ігорю Воліну-Данилову: умовне позбавлення волі на півтора року за розпалювання міжнаціональної ворожнечі, повідомляє «Новий регіон».
 
У ході судового засідання Волін-Данилов визнав себе винним у скоєнні злочину, передбаченого частиною 2 статті 161 Кримінального кодексу України, а також заявив, що «відмовляється від використання в майбутньому друкованого видання Наше дело в інтересах будь-яких політичних сил, а також для поширення будь-яких провокаційних матеріалів».
 
22 листопада 2007 року прокуратура Одеської області порушила кримінальну справу за фактами розпалювання міжнаціональної ворожнечі та ксенофобії, які вона вбачала у публікації газети «Наше дело» під заголовком «Лучшего из гоев убей», підписаній псевдонімом Юрій Штрайхер (у ньому єврейська громада Одеси вбачає натяк на Юліуса Штрайхера – головного редактора антисемітської газети «Штурмовик», страченого за вироком Нюрнберзького трибуналу). Стаття була опублікована навесні 2007 року. 15 січня автору статті було висунуте звинувачення.
 
Засновником газети «Наше дело» є регіональний благодійний фонд «Схід-Захід», керівником якого є Волін-Данилов. Газета виходить двічі на місяць тиражем близько 1500 примірників, однак під час виборчої кампанії її періодичність зростала до 3 разів на місяць, а тираж – до 60-100 тисяч примірників.
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY