Розпочався розгляд по суті справи за позовом Ігоря Урбанського проти газети «КоммерсантЪ»

13 Січня 2009
25637
13 Січня 2009
20:32

Розпочався розгляд по суті справи за позовом Ігоря Урбанського проти газети «КоммерсантЪ»

25637
Розпочався розгляд по суті справи за позовом Ігоря Урбанського проти газети «КоммерсантЪ»

Сьогодні, 13 січня, у Печерському районному суді міста Києва відбулося чергове засідання по справі за позовом заступника міністра транспорту і зв’язку України Ігоря Урбанського до ЗАТ «КоммерсантЪ-Украина» та журналістів газети Костянтина Усова та Марти Бондаренко. У цьому засіданні суд розпочав розгляд справи по суті.

Нагадаємо, приводом до позову стала стаття «Греческий сухогруз Faina может оказаться украинским», опублікована у газеті «КоммерсантЪ» 15 жовтня 2008 року, в якій, з посиланням на Міжнародне морське бюро та 5-й флот США, наводилася інформація про те, що захоплений піратами суховантаж «Faina», можливо, належить компанії Kaalbye Group (вона ж Kaalbye Shipping International Ltd.), пов’язаній з Ігорем Урбанським.

На думку пана Урбанського, озвучену у суді його представником, адвокатом Віктором Петруненком, викладена у статті інформація є такою, що порочить честь, гідність та ділову репутацію заступника міністра, а також такою, що завдала йому моральної шкоди, оскільки дала підстави для підозр у корупції та стала приводом для перевірок його діяльності правоохоронними органами. «КоммерсантЪ-Украина», в свою чергу, заперечує наявність у статті будь-яких тверджень корупційні зв’язки пана Урбанського, а відповідно і підстав говорити про будь-яку шкоду особистим немайновим правам позивача.

До закінчення робочого часу суд встиг заслухати пояснення позивача по суті позову та заперечення відповідачів ЗАТ «КоммерсантЪ-Украина» та Костянтина Усова. Після цього у засіданні було оголошено перерву до 19 січня.

 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
25637
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду