detector.media
13.01.2009 20:32
Розпочався розгляд по суті справи за позовом Ігоря Урбанського проти газети «КоммерсантЪ»

Сьогодні, 13 січня, у Печерському районному суді міста Києва відбулося чергове засідання по справі за позовом заступника міністра транспорту і зв’язку України Ігоря Урбанського до ЗАТ «КоммерсантЪ-Украина» та журналістів газети Костянтина Усова та Марти Бондаренко. У цьому засіданні суд розпочав розгляд справи по суті.

Нагадаємо, приводом до позову стала стаття «Греческий сухогруз Faina может оказаться украинским», опублікована у газеті «КоммерсантЪ» 15 жовтня 2008 року, в якій, з посиланням на Міжнародне морське бюро та 5-й флот США, наводилася інформація про те, що захоплений піратами суховантаж «Faina», можливо, належить компанії Kaalbye Group (вона ж Kaalbye Shipping International Ltd.), пов’язаній з Ігорем Урбанським.

На думку пана Урбанського, озвучену у суді його представником, адвокатом Віктором Петруненком, викладена у статті інформація є такою, що порочить честь, гідність та ділову репутацію заступника міністра, а також такою, що завдала йому моральної шкоди, оскільки дала підстави для підозр у корупції та стала приводом для перевірок його діяльності правоохоронними органами. «КоммерсантЪ-Украина», в свою чергу, заперечує наявність у статті будь-яких тверджень корупційні зв’язки пана Урбанського, а відповідно і підстав говорити про будь-яку шкоду особистим немайновим правам позивача.

До закінчення робочого часу суд встиг заслухати пояснення позивача по суті позову та заперечення відповідачів ЗАТ «КоммерсантЪ-Украина» та Костянтина Усова. Після цього у засіданні було оголошено перерву до 19 січня.

 
«Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY