Китайська влада включила Google до переліку порносайтів

11 Січня 2009
18927
11 Січня 2009
11:10

Китайська влада включила Google до переліку порносайтів

18927
Китайська влада включила Google до переліку порносайтів
Китайська влада оголосила про посилення боротьби з поширенням порнографії в інтернеті та уклала список із 19 інтернет-сайтів, доступ до яких може бути обмежений, повідомляє New York Times.
 
До списку потрапили найпопулярніші в Китаї пошукові системи – Google і Baidu, а також блог-сервіси, чати та дискусійні форуми. Компанії, включені у список, на думку китайської влади, не спромоглися вжити достатніх заходів для припинення поширення порнографії. Щодо Google мотивація є такою: «Пошук зображень приводить до величезної кількості вульгарних порнографічних сайтів. Google, отримавши попередження, не вжив жодних ефективних заходів».
 
Тим часом у Google заявляють, що компанія не була поінформована про жодні нові заборони або регуляторні норми щодо інтернету в Китаї. У своїй заяві компанія наголосила, що не дозволяє розміщувати нелегальний контент на своїх сайтах ані в Китаї, ані в будь-якій іншій країні світу, проте не контролює контент мільярдів веб-сторінок, які вона індексує як пошукова система.
 
На думку експертів New York Times, заява китайської влади є продовженням політики щодо обмеження свободи в інтернеті, проте дотепер зусилля, спрямовані на припинення поширення порнографії в мережі, не мали істотних результатів.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18927
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
eXинтер
5601 дн. тому
Ага, а "Телекритика" - это тогда adult hardcore!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду