Розпочалося висування кандидатур на щорічну премію за сміливість Міжнародної жіночої медіа-фундації

30 Грудня 2008
12194
30 Грудня 2008
12:36

Розпочалося висування кандидатур на щорічну премію за сміливість Міжнародної жіночої медіа-фундації

12194
Розпочалося висування кандидатур на щорічну премію за сміливість Міжнародної жіночої медіа-фундації

На сайті Міжнародної жіночої медіа-фундації (International Women’s Media Foundation, IWMF) розпочато висування кандидатур на щорічну премію Фундації за сміливість у журналістиці. Про це повідомила прес-служба IWMF.

Згідно положення про премію, кандидатами можуть бути жінки-журналісти, що працюють на телебаченні, радіо, у друкованих чи електронних ЗМІ. Кандидати мають «показати надзвичайну силу характеру, хоробрість і наполегливість у донесенні інформації до суспільства; бути відданими прихильниками свободи преси, готовими постійно піддавати своє життя чи свободу ризику через небезпеку державних репресій, політичного тиску, фізичної шкоди чи інших загрозливих обставин». При цьому не можуть бути висунуті на здобуття премії співробітники організацій, для яких журналістика не є основною сферою діяльності.

Технічно висунути кандидатуру може будь-хто, заповнивши форму на сайті організації і надавши додатковий пакет документів (англійською мовою). Останній термін подачі заявки – 2 березня 2009 року.

Премія IWMF за сміливість заснована у 1990 році. Щорічно присуджується три премії. Загалом за час існування нагороди її лауреатами стали 56 жінок-журналістів. Серед них – Любов Ковалевська (1991 рік, газета «Трибуна енергетики», Україна), Анна Політковська (2002 рік, «Новая газета», Росія) та Тетяна Горячова (2003 рік, «Бердянськ деловой», Україна).

 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12194
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Номинация
5631 дн. тому
Выдвиньте на премию Людмилу Добровольскую за то, что она посмела подать в суд на Александра Ткаченко, который посмел ее уволить.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду