detector.media
25.12.2008 16:55
Газета «Хрещатик» звинувачує міліцію у незаконному вторгненні
Київське муніципальне видання «Хрещатик» заявляє про вчинення співробітниками міліції нападу на редакцію газети. Відповідну заяву було поширено сьогодні.
 
«Учора о 16.00 на редакцію муніципальної газети "Хрещатик" було вчинено напад з боку співробітників правоохоронних органів. Увірвавшися до приміщення редакції за адресою вулиця Володимирська, 51б, не надавши документи охоронцям редакції, двоє невідомих у штатському почали оглядати поверхи приміщення. Тільки під натиском журналістських запитань один із них показав службове посвідчення на ім'я Савченка А. В., а місцем роботи назвав Департамент МВС із боротьби з економічними злочинами. Проте, побачивши фотокореспондента з камерою, що хотів зняти непроханих гостей, співробітники МВС зникли в невідомому напрямку, але пообіцяли прийти пізніше», - йдеться в заяві.
 
Крім заяви, від імені редакцій київських муніципальних ЗМІ сьогодні було поширене звернення до Президента України Віктора Ющенка, з закликом «стати на захист журналістів і свободи слова в Україні».
 
«Детектор медіа» скерувала офіційний запит до Міністерства внутрішніх справ України і сподівається у розумний термін отримати коментар МВС з приводу інциденту.
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY