«УП» і «Корреспондент.нет» вимагають від Секретаріату Президента пояснень

24 Грудня 2008
17579
24 Грудня 2008
17:30

«УП» і «Корреспондент.нет» вимагають від Секретаріату Президента пояснень

17579
«УП» і «Корреспондент.нет» вимагають від Секретаріату Президента пояснень
Інтернет-видання «Українська правда» та «Корреспондент.нет» вимагають від Секретаріата Президента пояснень щодо незаконного втручання в їх діяльність. Відповідна заява опублікована на сайті «Корреспондент.нет».
 
Обурення викликала заява прес-секретаря Президента Ірини Ванникової щодо того, що запитання від інтернет-користувачів, яке набрало найбільше голосів, відображає інтереси російських користувачів.
 
Нагадаємо, запитання було сформульоване так: «Шановний пане Презеденте, скажіть будь-ласка, скільки нам (простим людям) потрібно Вам заплатити, щоб Ви разом з усіма депутатами ВР, міністрами, урядовцями назавжди виїхали за кордон і не заважали Україні нормально розвиватися?», і набрало понад 100 тисяч голосів.
 
Згодом керівник головної служби інформаційної політики СП Лариса Мудрак заявила «УП», що Секретаріат «замовив експертизу у відповідних державних органів».
 
«Наявні в нас дані свідчать про те, що інформація, оприлюднена прес-секретарем Президента, не відповідає дійсності. За даними наших спеціалістів, а також за даними відкритої статистики, серед тих, хто голосував, ставив запитання Президенту і відвідував спеціально створену для цього сторінку, близько 80% українських користувачів. Тобто Ірина Ванникова фактично збрехала в прямому ефірі, поставивши під сумнів громадянську позицію тисяч українських інтернет-користувачів», - йдеться у заяві видань.
 
Видання готові надати всю наявну в них інформацію про голосування незалежній комісії, але вважають неможливою участь у такій комісії представників силових структур або СБУ, оскільки ІР-адреси є приватною інформацією і не підлягають оприлюдненню.
 
«Лариса Мудрак повідомила, що певна державна структура провела експертизу даних голосування. Разом із тим, за даними наших спеціалістів, без доступу до наших серверів неможливо було проаналізувати статистку голосування. Отримати таку інформацію можна було або з відома провайдера (чого не було), або за рішенням суду, або негласним способом, тобто просто зламати сервери. Ми не давали своєї згоди на аналіз інформації про голосування на наших сайтах. Таким чином, можливий збір такого роду даних є прямим порушенням закону, свободи слова та права на свободу висловлювання», - зазначено в заяві.
 
Видання вимагають від Секретаріату Президента роз’яснення цих заяв. «Ухиляння від відповіді ми будемо розцінювати як порушення принципів свободи слова», - зазначають автори заяви.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17579
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
трали-вали
5603 дн. тому
"Ухиляння від відповіді ми будемо розцінювати як порушення принципів свободи слова" - верно сказано. СП должно отреагировать, и желательно, приведя доказательства своих слов, а не просто - рука/нога Москвы. Факты давайте!
дадонъ
5604 дн. тому
Ванникова, объявившая эту отсебятину (чи то "темники" Балоги?) не поняла двух вещей: 1 - это был не вопрос а просьба (пока, просьба) народная, 2 - Ванникова тоже в этом списке на эмиграцию.
Vitaliy
5604 дн. тому
Та ніхто ніякого аналізу банально не проводив. Секретаріат президента так вирішив і крапка. А ВАЮ саме це і хотів почути. "Рука Москви !" :))))
Алегарф
5604 дн. тому
А как за Сталина в проекте "Имя Россия" аж всыратыся так голосувать с территории нэнькы - то можно? Ничего не имею против Сталина, он бы сейчас не помешал, конечно, - но сколько ж будет вони, в случае, если он победит!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду