Експерти пропонують процедуру ліцензування телерадіомовників за принципом аукціону

22 Грудня 2008
6370
22 Грудня 2008
21:33

Експерти пропонують процедуру ліцензування телерадіомовників за принципом аукціону

6370
Експерти пропонують процедуру ліцензування телерадіомовників за принципом аукціону
19 грудня відбувся круглий стіл «Ліцензування телерадіомовлення – модифікація моделі для збільшення прозорості», організований Незалежною асоціацією телерадіомовників.
 
Як зазначають організатори, під час заходу презентували дослідження, присвячене видачі ліцензій на мовлення у різних країнах світу. Зокрема - шляхом проведення конкурсів, аукціонів та комбінованого підходу (так звані аукціони з м'якими умовами).
 
Дослідження та круглий стіл проведені в межах проекту «Сприяння активній участі громадян у протидії корупції в Україні «Гідна Україна», що виконується Менеджмент Сістемс Інтернешнл (MSI) завдяки підтримці Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та Корпорації «Виклики тисячоліття» (МСС).
 
«Після дослідження практики ліцензування   європейських країн та США, ми дійшли висновку, що найоптимальнішим підходом до ліцензування діяльності мовників в Україні може стати проведення аукціонів», - зазначила виконавчий директор НАМ Катерина М'ясникова.
 
В результаті роботи круглого столу було вироблено резолюцію. В ній зазначено, що аукціон є системою, здатною забезпечити найбільшу об'єктивність видачі ліцензій на ефірне наземне мовлення. Актуальним визнано проведення інформаційної кампанії з метою роз'яснення всім зацікавленим сутності аукціонів на здобуття ліцензії на мовлення. Водночас підкреслена необхідність подальших досліджень із метою аналізу переваг та недоліків аукціонів. 
 
У майбутньому планується підготувати та подати до робочої групи Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації, яка працює над проектом нової редакції Закону України «Про телебачення і радіомовлення», пропозиції щодо змін порядку ліцензування.
 
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6370
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Алегарф
5607 дн. тому
Правильно, давайте в открытую! Это ж будет уже не коррупция, а вполне нормальная демократическая процедура аукциона...
Григорий
5608 дн. тому
Какая роль будет отведена В.Шевченко и нацраде? Мрачное будущее - жить на одну зарплату...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду