detector.media
22.12.2008 21:33
Експерти пропонують процедуру ліцензування телерадіомовників за принципом аукціону
19 грудня відбувся круглий стіл «Ліцензування телерадіомовлення – модифікація моделі для збільшення прозорості», організований Незалежною асоціацією телерадіомовників.
 
Як зазначають організатори, під час заходу презентували дослідження, присвячене видачі ліцензій на мовлення у різних країнах світу. Зокрема - шляхом проведення конкурсів, аукціонів та комбінованого підходу (так звані аукціони з м'якими умовами).
 
Дослідження та круглий стіл проведені в межах проекту «Сприяння активній участі громадян у протидії корупції в Україні «Гідна Україна», що виконується Менеджмент Сістемс Інтернешнл (MSI) завдяки підтримці Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та Корпорації «Виклики тисячоліття» (МСС).
 
«Після дослідження практики ліцензування   європейських країн та США, ми дійшли висновку, що найоптимальнішим підходом до ліцензування діяльності мовників в Україні може стати проведення аукціонів», - зазначила виконавчий директор НАМ Катерина М'ясникова.
 
В результаті роботи круглого столу було вироблено резолюцію. В ній зазначено, що аукціон є системою, здатною забезпечити найбільшу об'єктивність видачі ліцензій на ефірне наземне мовлення. Актуальним визнано проведення інформаційної кампанії з метою роз'яснення всім зацікавленим сутності аукціонів на здобуття ліцензії на мовлення. Водночас підкреслена необхідність подальших досліджень із метою аналізу переваг та недоліків аукціонів. 
 
У майбутньому планується підготувати та подати до робочої групи Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації, яка працює над проектом нової редакції Закону України «Про телебачення і радіомовлення», пропозиції щодо змін порядку ліцензування.
 
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY