Олена Кондратюк пропонує рятувати медіа від кризи мораторієм на «популістські» закони. Ганна Герман проти

18 Грудня 2008
12123
18 Грудня 2008
16:51

Олена Кондратюк пропонує рятувати медіа від кризи мораторієм на «популістські» закони. Ганна Герман проти

12123
Олена Кондратюк пропонує рятувати медіа від кризи мораторієм на «популістські» закони. Ганна Герман проти
Народний депутат, голова підкомітету з питань реклами Олена Кондратюк (Блок Юлії Тимошенко) закликає політичні сили, представлені у Верховній Раді України, запровадити мораторій на внесення законодавчих змін, «які нищать рекламну галузь». Йдеться в тому числі й про відстрочку обмеження реклами алкоголю й тютюну, яке має настати з 1 січня 2009 року.
 
«У зв'язку із фінансово-економічною кризою та катастрофічним станом справ у рекламній галузі, на телебаченні та радіо, у друкованих засобах масової інформації тощо, закликаю всіх колег утриматись від внесення популістських законодавчих ініціатив, спрямованих на зміну правил гри на рекламному ринку, який сьогодні переживає дуже скрутні часи і, за різними прогнозами, скоротиться майже на 50% у наступному році», – йдеться в офіційній заяві Олени Кондратюк.
 
Цю ж пропозицію вона висловила 18 грудня на зустрічі з колегами з Комітету з питань свободи слова та інформації. Проте голова комітету Ганна Герман (Партія регіонів) одразу виступила категорично проти пропозиції колеги. «Я буду робити все, щоб не допустити відстрочки заборони реклами алкоголю й тютюну!», – заявила вона. Після аргументації Олени Кондратюк та Едуарда Прутніка (член комітету, фракція Партії регіонів) вона пом’якшила свою позицію та запропонувала пані Кондратюк підготувати антикризовий законопроект для медіа. Обговорення законопроекту заплановане на наступному засіданні комітету, яке призначено на 19 грудня. Засідання 18 грудня не відбулося через відсутність кворуму.
 
Нагадаємо, російські парламентарі розглядатимуть можливість скасувати на один рік обмеження на рекламу пива, аби допомогти медіа у період кризи.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12123
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
jass
5622 дн. тому
100%! Эти козлы типа Васильева, Томенко и Черновецкого реально достали. Вон пишут что у нас лидирующие позиции в Европе по темпам роста числа наркоманов и вич инфицированных, интересно где эта реклама крутилась шо народу так попёрло?
Alik
5622 дн. тому
Всегда приятно смотреть, когда за дело берется профессионал. А наши депутаты только и могут, что принимать ограничивающие законы и мешать тем, кто хоть что-то делает. Кому мешает реклама алкоголя? Можно подумать, что спиваются дорогими коньяками, которые рекламируются. Спиваются дешевой водкой и ром-колой, которую продают в любом ларьке. А все эти вопли "Україна гине...." придумали лоббисты отмены рекламы, ведущие водочные марки, чтобы не тратить своих сверхприбылей на рекламу и не позволить раскрутиться конкурентам!
jass
5623 дн. тому
Да лучше-бы подняли вопрос об отмене дурацкого запрета на прерывание фильмов только после 45 минуты
Нарешті
5623 дн. тому
Олена молодець
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду