Троє депутатів відкликають підписи під законопроектом про мораторій на обмеження реклами алкоголю й тютюну

18 Лютого 2009
20198
18 Лютого 2009
17:54

Троє депутатів відкликають підписи під законопроектом про мораторій на обмеження реклами алкоголю й тютюну

20198
Троє депутатів відкликають підписи під законопроектом про мораторій на обмеження реклами алкоголю й тютюну

Троє членів парламентського комітету з питань свободи слова та інформації - Андрій Шевченко, Віктор Уколов (фракція БЮТ) та Олена Бондаренко (фракція Партії регіонів)  - розпочали процедуру відкликання своїх підписів під законопроектом про внесення змін до Закону України «Про рекламу» (щодо запобігання негативним наслідкам фінансово-економічної кризи у рекламній галузі та електронних засобах масової інформації, №3563), зареєстрованим 25 грудня 2008 року майже всім складом комітету з питань свободи слова та інформації. Ініціатором його була народний депутат Олена Кондратюк (фракція БЮТ), яку підтримали бютівці Олександр Абдуллін, Микола Баграєв, Віктор Уколов, Андрій Шевченко, регіонали Олена Бондаренко, Володимир Ландік, Едуард Прутнік, нашоукраїнець Юрій Стець.

 
Ініціатори зауважили, що комітет не має інших інтересів, окрім захисту свободи слова в України. Народні депутати висловили сподівання, що до них приєднаються й інші автори законопроекту №3563. Однак комітет не припиняє пошуку шляхів законодавчого регулювання проблеми, що склалася в інформаційній сфері через різке зменшення надходжень від реклами алкогольних напоїв і тютюнових виробів. Нагадаємо, в опитуванні, яке провела «Детектор медіа» нещодавно, низка депутатів обстоювала ідею тимчасового призупинення обмежень на рекламу алкоголю і тютюну задля порятунку медійної галузі за рахунок рекламних надходжень.
 
«Я була категорично проти цього законопроекту, – зазначила голова профільного комітету Ганна Герман. – Я тоді навіть залишила засідання на знак протесту. Я дуже рада, що мої колеги по комітету зрозуміли, що комітет із питань свободи слова та інформації може лобіювати лише свободу слова і нічого більше». Ганна Герман назвала процес відкликання підписів позитивним і зауважила, що радіє з того, що принципи й мораль виявилися вищими за комерційні інтереси навіть у часи економічної кризи.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20198
Читайте також
18.06.2009 11:35
Александра Ходонова, BFM.ru
9 036
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
від ребят
5551 дн. тому
Законопроект ще не виносився в зал, тому ми й не написали скількома депутатами він підтриманий :)
5551 дн. тому
Ребят, ну почему не написать, сколькими депутатами был принят законопроект и как на правомочность изменений повлияет отзыв голосов, которому посвящена новость?! Вы же единственный отраслевой ресурс, Вам по степени доверия не позволено лениться...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду