МВС: сервери Infostore було вилучено цілком законно

10 Грудня 2008
23277
10 Грудня 2008
15:34

МВС: сервери Infostore було вилучено цілком законно

23277
МВС: сервери Infostore було вилучено цілком законно

Вилучення правоохоронними органами серверів файлообмінної мережі «Infostore» відбулось згідно з чинним законодавством і європейською практикою. Таку думку висловили сьогодні на прес-конференції начальник Департаменту боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми МВС України Михайло Андрієнко і радник міністра внутрішніх справ Катерина Левченко, передає «proUA».

За словами Андрієнка, правоохоронці розпочали досліджувати контент ресурсу, після звернень українських громадян і іноземних правоохоронців.

«На адресу Департаменту неодноразово надходили заяви і звернення громадян про розповсюдження на сайті "Інфостору" продукції порнографічного характеру. ..Було також близько 100 звернень з інших країн: Бельгії, Франції, Австралії, інших.. Левова частина таких звернень стосувалась сайту "Інфостор"», - сказав Андрієнко.

У зв’язку з цим, за словами начальника департаменту, правоохоронці неодноразово попереджали власників ресурсу про існування на їхніх серверах продукції забороненого змісту.

«Був підготовлений лист керівникам проекту "Інфостор", щоб вони надали нам відомості про клієнтів, які розміщають інформацію на сторінках під різними логінами. Таке звернення направлялось 24 липня. До цього часу від керівництва "Інфостору" інформації нам не надано. Можна було зробити висновок, що вони самі зацікавлені в розповсюджені такої продукції в мережі....

Звичайно, "Інфостор" попереджали, і вони не могли не знати, що на серверах знаходиться порнопродукція. Вони сприяли цьому розповсюдженню, допомагали, розповсюджували цю порнопродукцію»,- сказав Андрієнко.

Після звернень, як стверджують правоохоронці, вони звернулись в Національну комісію із захисту суспільної моралі для дослідження контенту ресурсу. Після отримання вердикту, міліціонери вилучили 20 серверів «Інфостору», а також 26 системних блоків офісних комп’ютерів, з яких велось адміністрування ресурсу.

Шевченківський райвідділ міліції Києва порушив кримінальну справу за фактом по ч.2ст.301 (Ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів_ КК України).

Вилучення офісних комп’ютерів супроводжувалось скандалом, оскільки спершу міліціонери помилково затримали співробітників тижневика «Дзеркало тижня».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
23277
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
rdv
5625 дн. тому
goldenbank лежит, а TAB без uploada пока раздает
користувач
5629 дн. тому
після зникнення інфостору голденбанк і таб теж перестали працювати - користувачі в повній ж...і
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду