Інтернет-асоціація України: Треба шукати тих, хто розміщує порнографію в інтернеті, а не карати власників Infostore

11 Грудня 2008
15626
11 Грудня 2008
14:26

Інтернет-асоціація України: Треба шукати тих, хто розміщує порнографію в інтернеті, а не карати власників Infostore

15626
Інтернет-асоціація України: Треба шукати тих, хто розміщує порнографію в інтернеті, а не карати власників Infostore
Інтернет-асоціація України стурбована становищем, що склалася останнім часом у сфері взаємодії державних органів та учасників інтернет-ринку України у справі очищення українського сегменту Інтернету від порнографії та інших порушень в інформаційній сфері. Про це йшлося на прес-конференції ІнАУ в агенції УНІАН 10 грудня цього року.
 
Зокрема, на заході йшлося про ситуацію навколо проекту Infostore.org. 4 грудня цього року співробітниками МВС було вилучено близько 20 серверів, на яких зокрема був розташований програмний код Infostore.org та відповідні сторінки користувачів цієї мережі. Підставою став ордер на обшук, виданий у зв’язку з необхідністю проведення слідчих дій стосовно наявності на цьому ресурсі матеріалів порнографічного характеру.
 
Як відзначається у прес-релізі ІнАУ, всі підприємства, що входять у технологічний ланцюжок формування послуг для мережі Infostore.org (ініціатор проекту приватний підприємець Олексій Мась, хостинг-провайдер «Інтернет-Інвест» та датацентр «Воля-Кабель») не мали змоги контролювати зміст інформації, що розміщувалась користувачами автоматично за допомогою відповідного програмного забезпечення. Українське законодавство не передбачає необхідності моніторингу провайдерами своїх мереж на предмет інформаційних порушень: згідно ст. 40 (п.4) чинного Закону України «Про телекомунікації», «оператори, провайдери телекомунікацій не несуть відповідальності за зміст інформації, що передається їх мережами». В результаті співробітництва цих компаній користувачам Інтернету надавалась можливість скористатись програмним забезпеченням для самостійного створення та наповнення персональних веб-сторінок, і, таким чином, відповідальність за інформацію, що містилась на створених сайтах, згідно з законодавством України цілком лежала на користувачах. Користувачі були попереджені про неприпустимість застосовування проекту для неправомірних дій: за інформацією адміністрації Infostore.org, ліцензійна угода сервісу містила цю умову.
 
Інтернет-асоціація України висловила згоду з необхідністю боротьби з розповсюдженням порнографії та іншими порушеннями в інформаційній сфері і підтримує відповідні зусилля державних органів. Однак представники ІнАУ відзначили, що дії по виявленню та блокуванню таких порушень повинні відбуватися «у відповідності до законодавства України та здорового глузду». У випадку ж з Infostore.org відбулося зміщення акцентів з виявлення тих, хто створював та розміщував незаконну інформацію в мережі, на покарання тих, чиї програмні та технічні засоби були при цьому використані. Відтак на думку представників ІнАУ, ці власники мають бути визнані постраждалою стороною і потребують захисту держави, оскільки їх інструмент був протизаконно використаний в цілях, на які вони не давали дозволу. Загалом же Інтернет-провайдерів слід розглядати у ролі союзників та партнерів у боротьбі зі злочинними проявами у мережі, та не провокувати протистояння між Інтернет-спільнотою та органами МВС.
 

Асоціація звернулася Міністра Внутрішніх Справ України Юрія Луценка з проханням сприяти «у проведенні неупередженого розслідування з цього приводу, захисту адміністрації проекту Infostore.org, постраждалої від протизаконних дій окремих користувачів, пошуку винних у порушенні чинного законодавства та відновлення функціонування ресурсу Infostore.org». Також ІнАУ ініціює проведення 17 грудня цього року круглого столу «Шляхи консолідації громадськості та державних органів у подоланні негативних явищ у розвитку наповнення українського сегменту інтернету» за участі представників держави, відповідних бізнес-структур та провідних вітчизняних фахівців у сфері інтернету.

 

В той же час міністр внутрішніх справ Юрій Луценко назвав закриття Infostore.org «серйозною перемогою правоохоронців у боротьбі з порнографією». Про це він сказав у ході прес-конференції в Одесі, передає ІА «Репортер».

За його словами, правоохоронці виявили на даному сайті близько 300 тис. файлів порнопродукції, аж до зоофілії та дитячої порнографії.

«Вона була доступна мільйонам користувачів мережі», - заявив Юрій Луценко.

Голова МВС підкреслив, що найближчим часом будуть висунуті обвинувачення не лише тим, хто поширював цю продукцію, але й тим, хто її виготовляв.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15626
Коментарі
5
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
5638 дн. тому
не так давно минет тоже считался страшным извращением. "ужасающий мазохизм до крови" - постановка с кетчупом (некоторые ведутся). зоофилия во многих странах разрешена. здесь всё очень зыбко и невозможно выделить крепкий базис. а общественное мнение формируется достаточно просто. педофилия, безусловно, зло, к тому же эти преступления легко классифицируются по другим статьям (насилие, нанесение увечий, моральная травма). по сабжу: примитивный наезд и отработка. в иное поверить просто невозможно, я знаю, в какой стране живу.
Я порно и эротику смотрю, но не половые извращения, которые были на Инфосторе
5638 дн. тому
Если Вы считаете детскую( педофильскую) порную, зоолилию, ужасающий мазохизм до крови, и натуралистичные сцены насильного раздалбывания вагины бутылкой спод шампаского НОРМАЛЬНЫМИ, то Вам в этом придется удебить значительную часть общества, которая ТАК не считает. Убедительна просьба собственником серваков: следите за их контентом, чтоб потом не ныть, когда их будут конфисковывать менты, обвиняя сотрудников МВД в том, что нужно искать тех, кто размещал противоправную инфу, а то может случится так, что Вас вместе с серваками заберут как соучасников преступления - заодно и узнаете какие "злые менты" :-))
5638 дн. тому
при чем здесь разврат... вы никогда не смотрели порно? проститутки отнимают вашу трудовую копейку? бороться необходимо с косностью и жлобством, а не с интернетами.
Дурныки предлагают бороться со следствием, а не с причиной ))))
5639 дн. тому
Майдаунs, нужно бороться не с проститутками, а - с промтитуцией, не с порноконтенком, не с извращенцами (это все следствия), а - с аморальностью и развратом (причина). Может быть, Луцик это понимет, но нифига не делает. Мабуть, ТАК ТРЕБА :-))
Брехня...
5639 дн. тому
Не хотіли контролювати... На торрентах порнуха ріжеться прямо відразу, зусиллями адмінів і читачів... Дави гадів, Юга!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду