Російські сейлз-хауси мають намір підвищити ціни на 25-30%

12 Листопада 2008
11513
12 Листопада 2008
12:33

Російські сейлз-хауси мають намір підвищити ціни на 25-30%

11513
Російські сейлз-хауси мають намір підвищити ціни на 25-30%
Російські будинки продажів «НТВ-медіа» (розміщує рекламу на НТВ, ТНТ, «Рен-ТВ» і ТВЦ) та «Відео інтернешнл» (продає «Первый», РТР, СТС і «Домашний») запропонували медіаагенціям нові схеми розрахунку цін на рекламу, повідомляє газета «Ведомости».
 
Рекламні агенції, що використовують ці калькулятори, стверджують, що ціни (з урахуванням знижок) на 2009 рік виросли щонайменше на 25%, порівняно з 2008 роком. Директор з розміщення реклами на телебаченні агенції MediaVest (Publicis Groupe) Андрій Садиков оцінює зростання у 25-30%, а керуючий партнер агенції Initiative Media (ADV Group) Анна Яковлєва – у 27%.
 
Утім, рекламодавці не поспішають підписувати нові угоди. Відтак, представники сейлз-хаусів зазначають, що калькулятори можуть змінитися. Медіаагенції, у свою чергу, пояснюють низький попит високими цінами. «Медіаінфляція на телебаченні більша, ніж зростання рекламних бюджетів, – каже Анна Яковлєва. – Ми вважаємо, що уповільнення зростання цін неминуче. Середньоринкова інфляція на телебаченні буде такою ж, як і загальне зростання рекламних бюджетів на телебаченні». Якщо бюджети зменшаться, відповідно, за її словами, впадуть і ціни, як сталося в 1998 році.
 
Тим часом, фахівці компанії Credit Suisse вважають, що рекламні бюджети в Росії будуть порізані в першому півріччі 2009 року, пише «РБК Daily». При цьому первинне зменшення витрат на рекламу відбудеться вже в четвертому кварталі поточного року. Падіння обсягів російського рекламного ринку наступного року становитиме 10%, що зумовлене 15-відсотковою зміною курсу долара стосовно рубля. За даними Credit Suisse, у 2008 році російське телебачення збере 5,507 млрд. доларів, а в 2009 – 4,949 млрд. доларів.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11513
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду