detector.media
12.11.2008 12:33
Російські сейлз-хауси мають намір підвищити ціни на 25-30%
Російські будинки продажів «НТВ-медіа» (розміщує рекламу на НТВ, ТНТ, «Рен-ТВ» і ТВЦ) та «Відео інтернешнл» (продає «Первый», РТР, СТС і «Домашний») запропонували медіаагенціям нові схеми розрахунку цін на рекламу, повідомляє газета «Ведомости».
 
Рекламні агенції, що використовують ці калькулятори, стверджують, що ціни (з урахуванням знижок) на 2009 рік виросли щонайменше на 25%, порівняно з 2008 роком. Директор з розміщення реклами на телебаченні агенції MediaVest (Publicis Groupe) Андрій Садиков оцінює зростання у 25-30%, а керуючий партнер агенції Initiative Media (ADV Group) Анна Яковлєва – у 27%.
 
Утім, рекламодавці не поспішають підписувати нові угоди. Відтак, представники сейлз-хаусів зазначають, що калькулятори можуть змінитися. Медіаагенції, у свою чергу, пояснюють низький попит високими цінами. «Медіаінфляція на телебаченні більша, ніж зростання рекламних бюджетів, – каже Анна Яковлєва. – Ми вважаємо, що уповільнення зростання цін неминуче. Середньоринкова інфляція на телебаченні буде такою ж, як і загальне зростання рекламних бюджетів на телебаченні». Якщо бюджети зменшаться, відповідно, за її словами, впадуть і ціни, як сталося в 1998 році.
 
Тим часом, фахівці компанії Credit Suisse вважають, що рекламні бюджети в Росії будуть порізані в першому півріччі 2009 року, пише «РБК Daily». При цьому первинне зменшення витрат на рекламу відбудеться вже в четвертому кварталі поточного року. Падіння обсягів російського рекламного ринку наступного року становитиме 10%, що зумовлене 15-відсотковою зміною курсу долара стосовно рубля. За даними Credit Suisse, у 2008 році російське телебачення збере 5,507 млрд. доларів, а в 2009 – 4,949 млрд. доларів.
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY