Автор карикатури на Путіна отримав рік в’язниці

1 Листопада 2008
26754
1 Листопада 2008
20:07

Автор карикатури на Путіна отримав рік в’язниці

26754
Автор карикатури на Путіна отримав рік в’язниці
Мешканець російського Барнаула, який розмістив на власному сайті в Інтернеті карикатурний колаж, що зображує прем’єр-міністра Росії Володимира Путіна у вигляді скінхеда, отримав рік ув’язнення, повідомляє CNews.
 
Сайт «Цензор.нет» наводить колаж, за який було засуджено барнаульця:
 
 

 
Індустріальний районний суд Барнаула визнав Олександра (прізвище не називають) винним у розпалюванні національної, расової або релігійної ворожнечі та публічній образі представника влади при виконанні ним посадових обов’язків. Йому доведеться провести рік у колонії-поселенні.
 
Під час обшуку у Олександра вдома було виявлено націоналістичну атрибутику, зображення нацистської свастики, заборонена газета «Лимонка» та відеоплівка, на якій він разом із скінхедами-друзями вчиться битись у лісі. Підсудний є членом руху «Русская нация» і раніше був затриманий за участь у забороненому мітингу «Руху проти нелегальної іміграції».
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
26754
Читайте також
31.08.2009 11:37
Даниил Айзенштадт, Газета.ру
56 617
07.11.2008 11:51
Анна Голубева, OpenSpace.ru
21 129
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
хтось
5655 дн. тому
Це тільки у нас можна всіляко обзивати і ображати Президента! Зневажати державні символи і чинити над ними наругу! Сьогодні багато таких сміливців розвелося! Спробували би це робити, якби над ними була загроза ґраток!!!... А так – чом би й ні?!...
Наталія
5656 дн. тому
Невідповідність
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду