Всеукраїнська рекламна коаліція покращила прогноз ринку Інтернет-реклами на 2008 рік до $21 млн

30 Жовтня 2008
5719
30 Жовтня 2008
18:47

Всеукраїнська рекламна коаліція покращила прогноз ринку Інтернет-реклами на 2008 рік до $21 млн

5719
Всеукраїнська рекламна коаліція покращила прогноз ринку Інтернет-реклами на 2008 рік до $21 млн
Всеукраїнська рекламна коаліція (ВРК) уточнила свої прогнози щодо обсягу реклами в Інтернеті у 2008 році. Новий прогноз – $21 млн (замість літніх прогнозів $19 млн), без урахування політичної реклами. Такі дані на конференції WAZZAP? teaser озвучив виконавчий директор ВРК Максим Лазебник.
 
Пан Лазебник також уперше представив рейтинг українських онлайн-агенцій, складений відповідно до розміру їхніх білінгів. Місця у першій п’ятірці (білінг $1,5-2,5 млн на рік) посіли Meta ADD (Інтернет-холдинг «Мета»), ITCG, Brainberry, TMGU та AdWork. Сумарний оборот цих 5 агентств складає близько $12 млн.
 
Рейтинг та оцінка розміру ринку зроблені за результатами експертного опитування керівників агентств. «Майже всі агентства завищували власні результати. Спочатку вийшло, що ринок цього року взагалі має становити щонайменше $30 млн, - зізнається пан Лазебник. – Проте на прохання оцінити оборот конкурента майже всі реагували так: "Звідки в нього такі бюджети?!" Тобто майже всі перебільшували, говорячи про себе, і применшували, оцінюючи конкурентів. Остаточні дані я відкоригував, виходячи зі своїх власних уявлень та думки колег».
 
Повний список найбільших агентств он-лайн реклами ВРК опублікує у понеділок, 3 листопада.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5719
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду