Американці збираються розповсюдити «війну ідей» на російськомовний сегмент інтернету

29 Жовтня 2008
11835
29 Жовтня 2008
15:13

Американці збираються розповсюдити «війну ідей» на російськомовний сегмент інтернету

11835
Американці збираються розповсюдити «війну ідей» на російськомовний сегмент інтернету
Уряд США планує поширити «війну ідей» на популярні інтернет-сайти, блоги і чати в російськомовному сегменті інтернету, повідомляють «РиаНовости».
 
Про це заявив на брифінгу у Вашингтоні заступник держсекретаря США з публічної дипломатії Джеймс Глассман. Зокрема, його попросили розповісти про спеціальну інформаційну програму Держдепартаменту «Команда із цифрових зовнішніх контактів» (Dіgіtal Outreach Team) для протидії антиамериканській дезінформації в інтернеті за кордоном.
 
Програма була ініційована найближчим помічником і довіреною особою президента США Джорджа Буша Карен Хьюз, яка у листопаді 2007 року оголосила, що метою програми є «протидія дезінформації і міфам у блогах арабською мовою».
 
За його словами, у рамках проекту в Держдепартаменті працює невелика кількість осіб, які «заходять на чати, популярні інтернет-сайти і блоги та розмовляють про американську політику, виправляють наявні помилки, а також відсилають людей до правильних документів».
 
Вони роблять це арабською, на фарсі й урду.
 
«Ми розглядаємо питання про кількох російськомовних членів „Команди з цифрових зовнішніх контактів», - зазначив Глассман, підкресливши, що вказана програма «дуже добре працює».
 
За словами Глассмана, заходячи на чати і блоги, учасники проекту завжди представляються як працівники Державного департаменту США.
 
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11835
Читайте також
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Госдеп Украины
5659 дн. тому
Правильное решение. Поддерживаю! И правильно оно тем, что США начнут работать на русскоязычных сайтах открыто, не анонимно и тольок с целью опровергать ложь и предоставлять ссылки на правду. Кремль же проводит свою информационную политику (ложь, оскорбления, унижения, издевательства с целью уничтожения Украины и украинского) в украинском сегменте интернета только через анонимных авторов.
Олег
5659 дн. тому
От тільки українська влада цього не доганяє. Поки в інтернеті розгортається справжня війна (особливо з рос. напрямку, де працюють цілі спеццентри, а за вживання слова "москаль" чи "кацап" саджають), українські достойники у відповідь чухають не скажу яке місце...
Вася
5659 дн. тому
Ну вот, а вы темники, темники...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду