detector.media
29.10.2008 15:13
Американці збираються розповсюдити «війну ідей» на російськомовний сегмент інтернету
Уряд США планує поширити «війну ідей» на популярні інтернет-сайти, блоги і чати в російськомовному сегменті інтернету, повідомляють «РиаНовости».
 
Про це заявив на брифінгу у Вашингтоні заступник держсекретаря США з публічної дипломатії Джеймс Глассман. Зокрема, його попросили розповісти про спеціальну інформаційну програму Держдепартаменту «Команда із цифрових зовнішніх контактів» (Dіgіtal Outreach Team) для протидії антиамериканській дезінформації в інтернеті за кордоном.
 
Програма була ініційована найближчим помічником і довіреною особою президента США Джорджа Буша Карен Хьюз, яка у листопаді 2007 року оголосила, що метою програми є «протидія дезінформації і міфам у блогах арабською мовою».
 
За його словами, у рамках проекту в Держдепартаменті працює невелика кількість осіб, які «заходять на чати, популярні інтернет-сайти і блоги та розмовляють про американську політику, виправляють наявні помилки, а також відсилають людей до правильних документів».
 
Вони роблять це арабською, на фарсі й урду.
 
«Ми розглядаємо питання про кількох російськомовних членів „Команди з цифрових зовнішніх контактів», - зазначив Глассман, підкресливши, що вказана програма «дуже добре працює».
 
За словами Глассмана, заходячи на чати і блоги, учасники проекту завжди представляються як працівники Державного департаменту США.
 
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY