Російська «ВГТРК» судиться з Mail.ru і «В контакте»

23 Жовтня 2008
25294
23 Жовтня 2008
08:50

Російська «ВГТРК» судиться з Mail.ru і «В контакте»

25294
Російська «ВГТРК» судиться з Mail.ru і «В контакте»
Російський державний медіахолдинг «ВГТРК» (Всероссийская государственная телевизионная и радиовещательная компания) подала до суду на інтернет-компанії Mail.ru і «В контакте», повідомляє lenta.ru. Предметом позовів є порушення прав на інтелектуальну власність «ВГТРК».
 
Предметом претензій телерадіокомпанії є розміщення на цих ресурсах відеоматеріалів, права на які належать «ВГТРК». «Це не надзвичайна подія. Все відбувається у рамках планової роботи юридичної служби із захисту продуктів «ВГТРК». Ми сподіваємось на збереження дружніх відносин із Mail.ru та іншими порталами і відеохостингами, до яких виникнуть аналогічні претензії», - прокоментував головний редактор телеканалу «Вести» (належить «ВГТРК») Дмитро Медников. За його словами, «ВГТРК» витрачає великі гроші на виробництво контенту і хоче, щоб на ринку встановились «коректніші щодо виробника контенту правила гри».
 
У Mail.ru ще 22 жовтня не знали про позов «ВГТРК», і директор із маркетингу та піару компанії Ганна Артамонова заявила: «Думаємо, що зможемо вирішити всі питання мирним шляхом». Тим часом вона ж повідомила газеті «КоммерсантЪ», що відеохостинги неспроможні самостійно відстежувати, кому належать права на ролики, які завантажують користувачі.  До того ж, за словами генерального директора компанії «Медиамир», що володіє сайтом Smotri.com, у Росії діяльність відеохостингів не врегульована законодавством. Тому цей сайт, наприклад, зважає на законодавство США, що вимагає видалення контенту за запитом.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
25294
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду