detector.media
23.10.2008 08:50
Російська «ВГТРК» судиться з Mail.ru і «В контакте»
Російська «ВГТРК» судиться з Mail.ru і «В контакте»
Російський державний медіахолдинг «ВГТРК» (Всероссийская государственная телевизионная и радиовещательная компания) подала до суду на інтернет-компанії Mail.ru і «В контакте», повідомляє lenta.ru. Предметом позовів є порушення прав на інтелектуальну власність «ВГТРК».
 
Предметом претензій телерадіокомпанії є розміщення на цих ресурсах відеоматеріалів, права на які належать «ВГТРК». «Це не надзвичайна подія. Все відбувається у рамках планової роботи юридичної служби із захисту продуктів «ВГТРК». Ми сподіваємось на збереження дружніх відносин із Mail.ru та іншими порталами і відеохостингами, до яких виникнуть аналогічні претензії», - прокоментував головний редактор телеканалу «Вести» (належить «ВГТРК») Дмитро Медников. За його словами, «ВГТРК» витрачає великі гроші на виробництво контенту і хоче, щоб на ринку встановились «коректніші щодо виробника контенту правила гри».
 
У Mail.ru ще 22 жовтня не знали про позов «ВГТРК», і директор із маркетингу та піару компанії Ганна Артамонова заявила: «Думаємо, що зможемо вирішити всі питання мирним шляхом». Тим часом вона ж повідомила газеті «КоммерсантЪ», що відеохостинги неспроможні самостійно відстежувати, кому належать права на ролики, які завантажують користувачі.  До того ж, за словами генерального директора компанії «Медиамир», що володіє сайтом Smotri.com, у Росії діяльність відеохостингів не врегульована законодавством. Тому цей сайт, наприклад, зважає на законодавство США, що вимагає видалення контенту за запитом.
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY