ТОНІС не погодився з пропозицією Нацради щодо мовного квотування прайм-тайму

22 Жовтня 2008
24165
22 Жовтня 2008
18:24

ТОНІС не погодився з пропозицією Нацради щодо мовного квотування прайм-тайму

24165
ТОНІС не погодився з пропозицією Нацради щодо мовного квотування прайм-тайму
Телеканал ТОНІС не погодився з пропозицією Національної ради з питань телебачення і радіомовлення щодо мовного квотування прайм-тайму. У своїй заяві канал просив Нацраду з питань телебачення і радіомовлення переоформити ліцензії щодо зміни власників, у зв’язку із зміною органу управління та його складу, а також внести низку технічних змін в окремі ліцензії.  Проте за ініціативою Нацради у проект рішення було також внесено відповідні зміни і в програмну концепцію компанії в частині мови: було –  «українська мова не менше 75%», пропонувалося –  «українська мова не менше 75%» плюс приписка: «телекомпанія має забезпечувати визначені ліцензією обсяги україномовних програм у часовому проміжку в будні: 6:00 – 9:00 та 18:00 – 24:00; у вихідні та святкові дні – 13:00 – 24:00».  
 
З’ясувавши той факт, що пропоновані зміни щодо мови не задовольняють компанію, Ігор Курус, перший заступник голови Нацради, виніс на голосування пропозицію ухвалити рішення без внесення в ліцензію мовної квоти прайм-тайму. Члени Нацради підтримали цю пропозицію.
 

Нагадаємо, що в минулому телесезоні Нацрада висунула жорстку вимогу перед загальнонаціональними телекомпаніями щодо поетапного збільшення квоти української мови в ефірі, виробивши відповідні «Рекомендації щодо мови...». Мовні рекомендації викликали негативну реакцію з боку мовників, а Індустріальний телевізійний комітет подав до суду на регуляторний орган щодо невідповідності цього документу «Закону про телебачення і радіомовлення». В цьому сезоні Нацрада лібералізувала свою мовну політику: ТОНІС вже друга компанія після ЗАТ «Телекомпанія «ТЕТ», яка відмовилася від квотування прайм-тайму і поетапного збільшення частки української мови в ефірі.

Власники ВАТ "Телеканал "ТОНІС" змінилися таким чином: були – Володимир Костерін 86%, Наталя Жиліна 14%; стали – Володимир Костерін 30,5%, Наталя Жиліна – 9,1%, ТОВ «ДКД 04», м. Київ – 24,5%, ТОВ «Артекс-плюс», м. Київ – 9,9%, ТОВ «Дрєвадельпроект-747», м. Київ – 12,14%, ТОВ «Наталіка», м. Київ – 13,4%.

 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
24165
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду