detector.media
22.10.2008 18:24
ТОНІС не погодився з пропозицією Нацради щодо мовного квотування прайм-тайму
Телеканал ТОНІС не погодився з пропозицією Національної ради з питань телебачення і радіомовлення щодо мовного квотування прайм-тайму. У своїй заяві канал просив Нацраду з питань телебачення і радіомовлення переоформити ліцензії щодо зміни власників, у зв’язку із зміною органу управління та його складу, а також внести низку технічних змін в окремі ліцензії.  Проте за ініціативою Нацради у проект рішення було також внесено відповідні зміни і в програмну концепцію компанії в частині мови: було –  «українська мова не менше 75%», пропонувалося –  «українська мова не менше 75%» плюс приписка: «телекомпанія має забезпечувати визначені ліцензією обсяги україномовних програм у часовому проміжку в будні: 6:00 – 9:00 та 18:00 – 24:00; у вихідні та святкові дні – 13:00 – 24:00».  
 
З’ясувавши той факт, що пропоновані зміни щодо мови не задовольняють компанію, Ігор Курус, перший заступник голови Нацради, виніс на голосування пропозицію ухвалити рішення без внесення в ліцензію мовної квоти прайм-тайму. Члени Нацради підтримали цю пропозицію.
 

Нагадаємо, що в минулому телесезоні Нацрада висунула жорстку вимогу перед загальнонаціональними телекомпаніями щодо поетапного збільшення квоти української мови в ефірі, виробивши відповідні «Рекомендації щодо мови...». Мовні рекомендації викликали негативну реакцію з боку мовників, а Індустріальний телевізійний комітет подав до суду на регуляторний орган щодо невідповідності цього документу «Закону про телебачення і радіомовлення». В цьому сезоні Нацрада лібералізувала свою мовну політику: ТОНІС вже друга компанія після ЗАТ «Телекомпанія «ТЕТ», яка відмовилася від квотування прайм-тайму і поетапного збільшення частки української мови в ефірі.

Власники ВАТ "Телеканал "ТОНІС" змінилися таким чином: були – Володимир Костерін 86%, Наталя Жиліна 14%; стали – Володимир Костерін 30,5%, Наталя Жиліна – 9,1%, ТОВ «ДКД 04», м. Київ – 24,5%, ТОВ «Артекс-плюс», м. Київ – 9,9%, ТОВ «Дрєвадельпроект-747», м. Київ – 12,14%, ТОВ «Наталіка», м. Київ – 13,4%.

 
«Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY