detector.media
16.10.2008 11:53
КНМП вимагає покарати винних у побитті журналістів на Кловській
Голова Київської незалежної медіапрофспілки Юрій Луканов звернувся до Генеральної прокуратури з вимогою порушити кримінальну справу щодо осіб, винних у побитті журналістів 2 жовтня у Печерському районі Києва, зокрема проти працівників охоронної фірми «Грегос» і проти працівників міліції, повідомляє Інститут масової інформації.
 
У заяві йдеться про те, що працівники охоронної фірми «Грегос» та невідомі особи фотокореспонденту газети «Коммерсантъ-Украина» Олександру Течинському зламали руку, фотокореспонденту УНІАН Володимиру Гонтарю завдали травм, у журналіста Ігоря Луценка відібрали фотокамеру.
 
2 жовтня у Печерському районі Києва о 5:50 ранку забудовники намагалися завезти техніку для початку будівництва висотки на території Будинку звукозапису (вул. Первомайського, 5-б).
 
Місцеві жителі, співробітники Будинку звукозапису та активісти громадської ініціативи «Збережи старий Київ»  намагалися протистояти цьому.
 
Між 19:00 та 20:00 сталася бійка, під час якої, крім її учасників, постраждали й журналісти.
.
3 жовтня Центр громадських зв’язків Головного управління МВС України у м. Києві повідомив, що київська міліція порушила кримінальну справу за фактом хуліганських дій, вчинених 2 жовтня біля будинку на вул. Первомайського, 5-б у Печерському районі столиці, внаслідок яких постраждали представники мас-медіа, а також кілька охоронців фірми «Грегос».
 
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY