Комітет свободи слова розробить єдиний законопроект «Про захист професійної діяльності журналістів»

2 Жовтня 2008
10753
2 Жовтня 2008
12:03

Комітет свободи слова розробить єдиний законопроект «Про захист професійної діяльності журналістів»

10753
Комітет свободи слова розробить єдиний законопроект «Про захист професійної діяльності журналістів»
Комітет Верховної Ради з питань свободи слова та інформації на засіданні 1 жовтня розглянув проект Закону України «Про захист професійної діяльності журналістів», внесений Кабінетом Міністрів України (реєстраційний №2636 від 12.06.2008).
 
Народний депутат Віктор Уколов переконував колег доробити законопроект у рамках комітету, а не відхиляти його, і винести на перше читання.
 
Проект закріплює права й обов’язки журналістів, соціальний захист, визначає умови акредитації. Важливою статтею є умови звільнення журналістів від відповідальності, зокрема, передбачається виведення журналістів з-під відповідальності за розголошення державної таємниці.
 
Народний депутат Олена Кондратюк запропонувала звести разом подібні законопроекти (№2508 від 16.05.2008, зареєстрований Антоном Яценком, і №2644 від 23.09.2008, зареєстрований Олександром Фельдманом), доопрацювати їх і вивести єдиний проект закону. На наступному засіданні комітет має розглянути зведений законопроект і рекомендувати Верховній Раді прийняти його в першому читанні.
 
Також на засіданні 1 жовтня члени комітету обговорили проект концепції комітетських слухань на тему «Про стан забезпечення інформаційних потреб громадян України», які спричинені скаргами кабельників на Національну раду з питань телебачення і радіомовлення. Слухання мають відбутися у вигляді ряду круглих столів, на які запросять представників усіх регуляторних органів у сфері інформаційної політики, органів влади, а також представників органів місцевого самоврядування, які, власне, звернулися із цим питанням до комітету.
 
Голова комітету Ганна Герман запропонувала провести слухання у два етапи: на експертному рівні, а згодом на основі експертних висновків – з представниками з регіонів. Пані Герман доручила Юрієві Стецю розробити конкретнішу концепцію. Дата проведення слухань досі не визначена, депутати планують провести їх до наступної сесії парламенту.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10753
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду