detector.media
02.10.2008 09:19
У Черновецького з’явилась безкоштовна рекламна газета «Метро – Українська столиця»

Замість безкоштовної газети «Метро», засновником якої була компанія «Просто-Київ» (видавець – компанія «Ссуартс трейдинг», відтепер у метрополітені Києва поширюється газета «Метро – Українська столиця», яка видається на базі так званого «Київського медіахолдингу». Про це повідомляє газета «Дело».

 
Засновником нового безкоштовного видання є комунальне підприємство «Редакція газети ”Українська столиця”», що входить до неформального об'єднання київських муніципальних ЗМІ – «Київського медіахолдингу». Видавцем проекту є фірма «Транс медіа едишн».
 
Голова правління «Ссуартс трейдинг» Наталія Кривда підтвердила «Делу», що газета «Метро» була закрита із причин бізнесового характеру. Експерти оцінюють газету «Метро» як рентабельну і не розуміють причин її закриття, водночас джерела «Дела» повідомляють про конфлікт між колективом видання та його видавцями. Внаслідок цього конфлікту колектив начебто перейшов до медіахолдингу, підконтрольного Леоніду Черновецькому, і зараз випускає нове безкоштовне видання у приміщенні, де розташовані редакції муніципальних ЗМІ Києві. У вихідних даних «Метро – Українська столиця» зазначені ті ж прізвища, що й у вихідних даних колишньої газети «Метро».
 
Керівник неформального холдингу Казбек Бектурсунов повідомив «Делу», що «Метро – Українська столиця» є спільним проектом газет «Метро» та «Українська столиця», проте до складу холдингу видання не входить – «воно має своїх видавців та засновників». Водночас в.о. головреда тижневика «Українська столиця» Петро Щербина заперечив факт фінансово-господарських відносин між своїм виданням та новою безкоштовною газетою, «оскільки це компетенція видавця». Він також повідомив, що нова газета не платить за оренду площ у метрополітені для свого розповсюдження, тоді як газета «Метро» - платила.
 
За інформацією «Дела», обсяг газети «Метро – Українська столиця» зріс удвічі в порівнянні з газетою «Метро» за рахунок статей, яких не було у старому виданні. Розцінки на рекламу та перелік головних рекламодавців поки що не змінились.
 
Газета «Метро» виходила з листопада 1997 року, і на початку 2008 року мала тираж 500 тисяч примірників.
 
За повідомленням сайту «Дуся», Леонід Черновецький також купив видавництво «7+7 Медіа».
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY