Грецькі ЗМІ розпочали страйк

1 Жовтня 2008
18953
1 Жовтня 2008
12:19

Грецькі ЗМІ розпочали страйк

18953
Грецькі ЗМІ розпочали страйк

Сьогодні грецькі журналісти почали 24-годинний страйк на знак протесту проти заходів уряду по об'єднанню пенсійних страхових фондів.Про це повідомляє Кореспондент.

В акції протесту беруть участь працівники всіх грецьких ЗМІ - телебачення, радіостанцій, газет і журналів, Інтернет- Сайтів і порталів, а також відомчих прес-служб. Афінське інформаційне агентство припинило трансляцію новин з 5:00 ранку за місцевим часом до 05:00 ранку 2 жовтня.

Протестуючі журналісти, заявили, що під час акції протесту не будуть транслюватися «жодні випуски новин, жодні репортажні, спортивні або інформаційні програми. У четвер у країні не вийде в друк жодна газета».

Журналісти протестують проти реалізації закону про пенсійну реформу, що передбачає, зокрема , об'єднання 133 дрібних пенсійних фондів в 13 більших , що, на думку профспілок, спричинить   усереднення, а частково й зниження пенсій.

Відповідно до документу, повинен бути підвищений пенсійний вік для жінок з 62 років до 65 років, також як і в чоловіків. Уряд, у свою чергу, стверджує, що якщо не реформувати пенсійну систему зараз, то через 15 років пенсійні фонди країни очікує крах.

Нагадаємо, у листопаді минулого року грецькі журналісти також протестували проти пенсійної реформи уряду, а саме рішень, спрямованих проти страхових кас працівників друку.

 
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18953
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду