Відзначено переможців фотоконкурсу «День – The Day’2008»

30 Вересня 2008
9856
30 Вересня 2008
13:22

Відзначено переможців фотоконкурсу «День – The Day’2008»

9856
Відзначено переможців фотоконкурсу «День – The Day’2008»
В Українському домі було нагороджено переможців Х міжнародного фотоконкурсу «День – The Day`2008». Найвищу нагороду фотоконкурсу, Гран-прі-2008, отримав Борис Корпусенко за знімок «День Росії. Тост Контрольний». Традиційно гран-прі – це значна грошова премія, яку вручає «Сбербанк России» (донедавна «Банк НРБ») під особистим патронатом фінансиста й поціновувача мистецтва фотографії В’ячеслава Юткіна.
 
Приз від головного редактора газети «День» Лариси Івшиної за роботу «Люблю кавун» отримала Ольга Кузнєцова. «Ольга займається фотографією лише півроку, – пише прес-служба видання, – проте її, можливо, і не найпрофесійніше фото випромінює стільки позитиву, що воно навіть стало візитною карткою цьогорічної фотовиставки».
 
Загалом ювілейний фотоконкурс мав кілька родзинок. Одна з номінацій, що з’явилася цього року вперше, – «Світ очима дітей».
 
Найголовнішим сюрпризом ювілейного фотоконкурсу стало заснування головної номінації – «Золотий День». Спонсором номінації стала Раїса Богатирьова. Фотографія, що нагороджується цією премією, має не просто влучно відобразити момент. Знімок повинен спонукати до милосердя і конкретної дії на допомогу. Перший «Золотий День» отримав 22-річний киянин Ігор Добровольський за роботу «Повінь забрала трьох дітей». На ній зображено безутішну жінку з села на Івано-Франківщині, котра втратила трьох дітей внаслідок стихійного лиха.
 
Спеціальною номінацією, запропонованою представництвом Світового банку в Україні та Всеукраїнською громадською організацією «Український медичний союз», стала «Охорона здоров’я». Першу премію в цій номінації за фотографію Миколи Хазановича «Хай відступить лейкемія» отримав батько дитини, зображеної на фото.
 
«“День надзвичайно вдячний колегам за високу оцінку щорічного фотоконкурсу. Видання окрему подяку виносить телеканалам “1+1”, Перший, ICTV, ТЕТ, 5-й канал, ТРК “Чорноморська”, – зазначається у повідомленні прес-служби. – Дякуємо і всім партнерам, що радо відгукнулися на нашу пропозицію підтримати фотомистецтво та, головне, соціальну фотографію».
 
Фотовиставка в Українському домі триватиме до 5 жовтня.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9856
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду