detector.media
30.09.2008 13:22
Відзначено переможців фотоконкурсу «День – The Day’2008»
В Українському домі було нагороджено переможців Х міжнародного фотоконкурсу «День – The Day`2008». Найвищу нагороду фотоконкурсу, Гран-прі-2008, отримав Борис Корпусенко за знімок «День Росії. Тост Контрольний». Традиційно гран-прі – це значна грошова премія, яку вручає «Сбербанк России» (донедавна «Банк НРБ») під особистим патронатом фінансиста й поціновувача мистецтва фотографії В’ячеслава Юткіна.
 
Приз від головного редактора газети «День» Лариси Івшиної за роботу «Люблю кавун» отримала Ольга Кузнєцова. «Ольга займається фотографією лише півроку, – пише прес-служба видання, – проте її, можливо, і не найпрофесійніше фото випромінює стільки позитиву, що воно навіть стало візитною карткою цьогорічної фотовиставки».
 
Загалом ювілейний фотоконкурс мав кілька родзинок. Одна з номінацій, що з’явилася цього року вперше, – «Світ очима дітей».
 
Найголовнішим сюрпризом ювілейного фотоконкурсу стало заснування головної номінації – «Золотий День». Спонсором номінації стала Раїса Богатирьова. Фотографія, що нагороджується цією премією, має не просто влучно відобразити момент. Знімок повинен спонукати до милосердя і конкретної дії на допомогу. Перший «Золотий День» отримав 22-річний киянин Ігор Добровольський за роботу «Повінь забрала трьох дітей». На ній зображено безутішну жінку з села на Івано-Франківщині, котра втратила трьох дітей внаслідок стихійного лиха.
 
Спеціальною номінацією, запропонованою представництвом Світового банку в Україні та Всеукраїнською громадською організацією «Український медичний союз», стала «Охорона здоров’я». Першу премію в цій номінації за фотографію Миколи Хазановича «Хай відступить лейкемія» отримав батько дитини, зображеної на фото.
 
«“День надзвичайно вдячний колегам за високу оцінку щорічного фотоконкурсу. Видання окрему подяку виносить телеканалам “1+1”, Перший, ICTV, ТЕТ, 5-й канал, ТРК “Чорноморська”, – зазначається у повідомленні прес-служби. – Дякуємо і всім партнерам, що радо відгукнулися на нашу пропозицію підтримати фотомистецтво та, головне, соціальну фотографію».
 
Фотовиставка в Українському домі триватиме до 5 жовтня.
 
«Детектор медіа»
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY