Луганська облрада не зуміла зобов’язати кабельників транслювати російські канали

29 Вересня 2008
19816
29 Вересня 2008
14:40

Луганська облрада не зуміла зобов’язати кабельників транслювати російські канали

19816
Луганська облрада не зуміла зобов’язати кабельників транслювати російські канали
Луганська обласна рада не зуміла ухвалити рішення, що зобов'язує кабельних операторів області продовжити трансляцію російських телевізійних каналів, повідомляє NGO.donetsk.ua.
 
Ініціатором ухвалення подібного рішення виступив депутат Луганської обласної ради від Партії регіонів, генеральний директор компанії «Луганське кабельне телебачення» Герман Кудінов. Він зазначив, що «Національна рада з телебачення і радіомовлення ухвалила рішення про відключення декількох російських каналів, зокрема «Первого канала» та «ТВ-Центр», по всій території України».

На думку пана Кудінова, відключення російських телеканалів «може привести до соціального вибуху в Луганській області». Він відзначив, що «це рішення Нацради не має нічого спільного ні з конвенцією про трансграничне телебачення, ні з Хартією регіональних мов. Всі російські канали транслюються через європейські супутники».

Депутати після бурхливої дискусії відмовилися голосувати за це рішення. Начальник юридичного відділу Луганського обласного виконавчого апарату Луганської обласної ради Вікторія Кисельова заявила, що ухвалення рішення в такому формулюванні суперечитиме законодавству. За її словами, воно «стане прямим втручанням до господарської діяльності підприємства і роботи органів державної влади», а значить, може бути кваліфіковано як «свідомо незаконне». В результаті формулювання «зобов'язати» було замінене на «продовжити трансляцію», а замість рішення було прийняте звернення до Генеральної прокуратури і Верховної ради, а так само уповноваженому Верховної Ради з прав людини і персонально народному депутату України Володимиру Ландику.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19816
Читайте також
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Справедливая
5697 дн. тому
Нацраде надо вообще запретить трансляцию российских каналов на Украине. Достали своей брехней - как не новый год - так Украина крадет газ. Давайте уважать себя.
дадонъ
5697 дн. тому
Какой ещё "социальный выбух"? Ну идиоты идиотами, эти донецкие, никогда правды не говорят, писали бы правдиво что деятельность Нацрады ограничивает права человека на получение информации и всё было бы понятно. Могли бы добавить ещё, что Нацрада взяла на себя функции СНБО, Суда и МИДа, тоже бы не ошиблись в этой геббельс-организации.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду