detector.media
29.09.2008 14:40
Луганська облрада не зуміла зобов’язати кабельників транслювати російські канали
Луганська обласна рада не зуміла ухвалити рішення, що зобов'язує кабельних операторів області продовжити трансляцію російських телевізійних каналів, повідомляє NGO.donetsk.ua.
 
Ініціатором ухвалення подібного рішення виступив депутат Луганської обласної ради від Партії регіонів, генеральний директор компанії «Луганське кабельне телебачення» Герман Кудінов. Він зазначив, що «Національна рада з телебачення і радіомовлення ухвалила рішення про відключення декількох російських каналів, зокрема «Первого канала» та «ТВ-Центр», по всій території України».

На думку пана Кудінова, відключення російських телеканалів «може привести до соціального вибуху в Луганській області». Він відзначив, що «це рішення Нацради не має нічого спільного ні з конвенцією про трансграничне телебачення, ні з Хартією регіональних мов. Всі російські канали транслюються через європейські супутники».

Депутати після бурхливої дискусії відмовилися голосувати за це рішення. Начальник юридичного відділу Луганського обласного виконавчого апарату Луганської обласної ради Вікторія Кисельова заявила, що ухвалення рішення в такому формулюванні суперечитиме законодавству. За її словами, воно «стане прямим втручанням до господарської діяльності підприємства і роботи органів державної влади», а значить, може бути кваліфіковано як «свідомо незаконне». В результаті формулювання «зобов'язати» було замінене на «продовжити трансляцію», а замість рішення було прийняте звернення до Генеральної прокуратури і Верховної ради, а так само уповноваженому Верховної Ради з прав людини і персонально народному депутату України Володимиру Ландику.
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY