Проти України ведеться цілеспрямована інформаційна кампанія на створення негативного іміджу держави, - СБУ

25 Вересня 2008
20395
25 Вересня 2008
15:36

Проти України ведеться цілеспрямована інформаційна кампанія на створення негативного іміджу держави, - СБУ

20395
Проти України ведеться цілеспрямована інформаційна кампанія на створення негативного іміджу держави, - СБУ

Проти України ведеться цілеспрямована інформаційна кампанія на створення негативного іміджу держави. Про це під час прес-конференції повідомила прес-секретар голови СБУ Марина Остапенко.

За словами М.Остапенко, у травні 2007 р. представники одного з російських каналів під час перебування в Україні намагались відзняти репортаж про нібито функціонування на території Криму баз підготовки терористів міжнародної релігійної екстремістської організації «Хізб-ут-Тахрір». З цією метою, журналістами за матеріальну винагороду були найняті особи, з числа кримських татар, які імітували під час відеозйомки процес навчання т.з. «бойовиків», надавали свідчення про знаходження баз чеченських терористів на півострові.

Раніше, російські правоохоронці з використанням фізичного і психологічного тиску змусили затриманого на території Чечні громадянина України, 1975 р.н., дати свідчення про нібито його причетність до УНА-УНСО. З цією ж метою, його перевдягли у військову форму і зняли відеофрагмент, де він стріляє з ручного кулемету Калашнікова. Вказані кадри супроводжувались коментарями про проходження військової підготовки членами УНА-УНСО в Україні перед начебто відправкою до Чечні. «Метою всіх цих дій, на нашу думку, є спроби сфабрикувати документальні матеріали компрометуючого характеру щодо нібито участі громадян України в бойових діях на Кавказі», - сказала вона.

 
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20395
Читайте також
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Сергей
5668 дн. тому
Очень хорошо сказал. Большего вреда стране чем наши политики.... . Надеюсь в наводнении на западной Украине Россия не виновата? Или тоже она?
5693 дн. тому
А как по мне, так наши собственные деятели с этим справляются куда успешней.
Влад
5693 дн. тому
Ведеться? Вже провели...
очамымря
5693 дн. тому
Очнулись, добродии, вместо того чтобы давно уже пробить Управление контропропаганды и хотя бы в этой части грамотно отвечать Старшему брату за бабки налогоплательщиков. Или у вас кафедр КПСС не было, или нет уже пороха в пороховницах?! Или вы уже заранее все сдали по Днепр?!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду