detector.media
25.09.2008 15:36
Проти України ведеться цілеспрямована інформаційна кампанія на створення негативного іміджу держави, - СБУ

Проти України ведеться цілеспрямована інформаційна кампанія на створення негативного іміджу держави. Про це під час прес-конференції повідомила прес-секретар голови СБУ Марина Остапенко.

За словами М.Остапенко, у травні 2007 р. представники одного з російських каналів під час перебування в Україні намагались відзняти репортаж про нібито функціонування на території Криму баз підготовки терористів міжнародної релігійної екстремістської організації «Хізб-ут-Тахрір». З цією метою, журналістами за матеріальну винагороду були найняті особи, з числа кримських татар, які імітували під час відеозйомки процес навчання т.з. «бойовиків», надавали свідчення про знаходження баз чеченських терористів на півострові.

Раніше, російські правоохоронці з використанням фізичного і психологічного тиску змусили затриманого на території Чечні громадянина України, 1975 р.н., дати свідчення про нібито його причетність до УНА-УНСО. З цією ж метою, його перевдягли у військову форму і зняли відеофрагмент, де він стріляє з ручного кулемету Калашнікова. Вказані кадри супроводжувались коментарями про проходження військової підготовки членами УНА-УНСО в Україні перед начебто відправкою до Чечні. «Метою всіх цих дій, на нашу думку, є спроби сфабрикувати документальні матеріали компрометуючого характеру щодо нібито участі громадян України в бойових діях на Кавказі», - сказала вона.

 
РБК-Україна
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY