Засідання суду за позовом профспілок НТКУ до Василя Ілащука призначене на 1 грудня

25 Вересня 2008
32070
25 Вересня 2008
11:03

Засідання суду за позовом профспілок НТКУ до Василя Ілащука призначене на 1 грудня

32070
Засідання суду за позовом профспілок НТКУ до Василя Ілащука призначене на 1 грудня
24 вересня у Шевченківському районному суді міста Києва відбулося попереднє засідання у справі за позовом осередку Київської незалежної медіа-профспілки та Нової профспілки працівників Національної телекомпанії України проти виконувача обов’язків президента НТКУ Василя Ілащука.
 
Як повідомила «Детектор медіа» представник осередку КНМП Катерина Кацан, 29 травня учасники зборів двох профспілок ухвалили звернутись до суду у разі, якщо Василь Ілащук не скасує накази, які, на їхню думку, істотно погіршують умови праці та її оплати працівників телекомпанії та порушують чинний колективний договір. Накази, зокрема, стосуються системи обліку робочого часу.
 
Оскільки пан Ілащук не виконав вимогу профспілок, позов було подано. 9 вересня на зборах було створено коаліцію двох профспілок та вирішено не відкликати позову проти керівника телекомпанії, а також ще раз надати документи, що підтверджують легітимність профспілок, особисто Василеві Ілащуку. 16 вересня ці документи були подані через загальний відділ.
 
Проте, за словами Катерини Кацан, під час попереднього слухання справи представник юридичної служби телекомпанії наполягав на тому, що осередок КНМП та Нова профспілка не є зареєстрованими, і документи до керівництва не надходили. «З дев’ятого на десятий поверх документи мандрують 8 днів!», - дивується пані Кацан.
 
Перше засідання у справі призначене на 1 грудня. «Детектор медіа» з’ясовуватиме позицію юридичної служби НТКУ та Василя Ілащука.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
32070
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду