Створено коаліцію двох незалежних профспілок НТКУ

10 Вересня 2008
17059
10 Вересня 2008
10:41

Створено коаліцію двох незалежних профспілок НТКУ

17059
Створено коаліцію двох незалежних профспілок НТКУ
9 вересня 2008 року відбулися звітно-виборні збори первинної організації Київської незалежної медіа-профспілки у Національній телекомпанії України.
 
Підписано угоду про створення коаліції двох незалежних профспілок НТКУ: первинної організації КНПМ та Нової профспілки. Метою угоди є створення спільного коаліційного органу для ведення колективних переговорів і укладання Колективного договору на 2008-2009 роки, співпраця і здійснення контролю відповідно до закону «Про колективні договори та угоди». Первинну організацію КНМП представлятимуть чотири особи, Нову профспілку – дві.
 
Члени первинного осередку КНМП обговорили також питання відносин між КНМП та НМПУ. За словами члена осередку і члена комітету КНМП Катерини Кацан, думки профспілчан щодо цього питання відносин розділилися майже порівну. «Незначна більшість не хоче ні приєднання, ні перереєстрації, а також висловили свою стурбованість щодо авторитарного стилю керівництва НМПУ. Інша частина членів осередку вважає, що треба надати шанс НМПУ довести на практиці свою дієвість задля об’єднання та консолідації членів обох профспілок з випробувальним терміном – півроку. І лише після цього на з’їзді прийняти рішення щодо підпорядкування, перереєстрації і т. д.», – розповіла Катерина Кацан.
 
Члени первинної організації КНМП у НТКУ обрали комітет із п’яти осіб та делегатів на з’їзд КНМП.
 
Крім того, вирішено не відкликати судові позови щодо порушень керівництвом компанії трудового законодавства та чинного колективного договору, і захищати права членів осередку згідно з чинним законодавством та статутом КНМП.
 
Члени осередку висловили свою стурбованість із приводу того, що в логотипі телеканалу зникло слово «національний». У рішенні зборів є вимога звернутися до керівників компанії і вимагати відновлення статусу «національний».    
 
Також 9 вересня відбулася зустріч членів комітету КНМП з в.о. президента НТКУ Василем Ілащуком, який нещодавно висловив сумнів у легітимності профспілки, до речі, членом якої він є. У ході розмови виявилося, що він не бачив реєстраційних документів КНМП. За словами Катерини Кацан, ці документи вже тричі надавалися президентам НТКУ, а саме Олександрові Савенку, Тарасу Стецьківу та Віталію Докаленку. Учасники зустрічі домовилися, що реєстраційні документи будуть представлені ще раз, особисто Василю Ілащуку.
 
«Ситуація з реєстраційними документами повторюється щоразу, як приходить новий президент НТКУ. Вона вже викликає сміх. Ми поспілкувалися також із юридичним відділом НТКУ і домовилися, що надамо копії ще одного пакету документів через загальний відділ, щоб на них поставили вхідний номер. І коли в черговий раз вони «загубляться», то ми їх відшукаємо за цим вхідним номером. Загалом розмова з Василем Ілащуком була конструктивною. Він погодився обговорити всі питання, які є до керівництва НТКУ у профспілки, і вирішувати їх попунктно. Зокрема і питання приватизації квартир, виданих декілька років тому працівникам НТКУ», – розповіла голова КНМП Михайлина Скорик. За словами Михайлини, частина працівників давно змогла приватизувати ці квартири, а декілька осіб, які понад десять років працюють на телеканалі, - ні. Тепер питання зсунулося з мертвої точки. Василь Ілащук запевнив, що вже є згода районної влади на приватизацію. 
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17059
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
DimOK
5729 дн. тому
Если на качестве продукта канала это не отразится, мне пох на эти профспилкЫ...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду