Співробітників апарату Держдуми Росії звинуватили у відмиванні грошей через парламентську газету

25 Вересня 2008
21767
25 Вересня 2008
09:46

Співробітників апарату Держдуми Росії звинуватили у відмиванні грошей через парламентську газету

21767
Співробітників апарату Держдуми Росії звинуватили у відмиванні грошей через парламентську газету
Колишні співробітники російської газети «Государственная Дума» звернулись до районного слідчого комітету із проханням порушити кримінальну справу за фактом невиплати їм заробітної платні з січня 2008 року, повідомляє Newsru.com. Районний слідчий комітет доручив розслідування справи УВС Західного округу міста Москви.
 
Останній номер газети, що вийшов, датується березнем. У розпорядженні видання «Независимая газета» опинились відомості на видачу зарплатні співробітникам газети, де у незаповнених графах вказані великі суми.
 
Газета була створена у грудні 2006 року. Проте виходити «Государственная Дума» почала восени 2007 року, а її співзасновниками стали апарат нижньої палати парламенту та редакційно-видавничий комплекс «Достоинство». У бюджеті на фінансування видання було передбачено 125 мільйонів рублів.
 
Після припинення виплати зарплатні у січні 2008 року близько десяти співробітників газети звернулись до мирового суду, який підтримав їхню вимогу віддати їхні гроші. ВАТ «Достоинство» подало апеляцію до районного суду, який залишив у силі це рішення. У ході судової тяганини з’ясувалось, що «Достоїнство» за угодою здійснює всю роботу із видання газети, а зарплати, за словами журналіста Павла Анохіна, який працював у «Государственной Думе», нараховували неіснуючим співробітникам.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
21767
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду