detector.media
25.09.2008 09:46
Співробітників апарату Держдуми Росії звинуватили у відмиванні грошей через парламентську газету
Колишні співробітники російської газети «Государственная Дума» звернулись до районного слідчого комітету із проханням порушити кримінальну справу за фактом невиплати їм заробітної платні з січня 2008 року, повідомляє Newsru.com. Районний слідчий комітет доручив розслідування справи УВС Західного округу міста Москви.
 
Останній номер газети, що вийшов, датується березнем. У розпорядженні видання «Независимая газета» опинились відомості на видачу зарплатні співробітникам газети, де у незаповнених графах вказані великі суми.
 
Газета була створена у грудні 2006 року. Проте виходити «Государственная Дума» почала восени 2007 року, а її співзасновниками стали апарат нижньої палати парламенту та редакційно-видавничий комплекс «Достоинство». У бюджеті на фінансування видання було передбачено 125 мільйонів рублів.
 
Після припинення виплати зарплатні у січні 2008 року близько десяти співробітників газети звернулись до мирового суду, який підтримав їхню вимогу віддати їхні гроші. ВАТ «Достоинство» подало апеляцію до районного суду, який залишив у силі це рішення. У ході судової тяганини з’ясувалось, що «Достоїнство» за угодою здійснює всю роботу із видання газети, а зарплати, за словами журналіста Павла Анохіна, який працював у «Государственной Думе», нараховували неіснуючим співробітникам.
detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY