«Я тебе пристрелю!». У Донецьку міліція побила журналістів

23 Вересня 2008
14122
23 Вересня 2008
15:01

«Я тебе пристрелю!». У Донецьку міліція побила журналістів

14122
«Я тебе пристрелю!». У Донецьку міліція побила журналістів
16 вересня Донецьку було побито кореспондента газети «Острів», заступника голови Донецької незалежної медіапрофспілки Максима Абрамовського та його колегу Олену Михайлову. Про це повідомляє сайт «Новости.dn.ua».
 
Журналісти вели відеозйомку на виїзді з Донецька в рамках власного розслідування. В кадрі опинилися працівники міліції, які безпосередньо на мосту зупиняли для перевірки автотранспортні засоби, що є порушенням правил дорожнього руху. Як розповів «Детектор медіа» Максим Абрамовський, помітивши журналістів, правоохоронці поцікавилися їхніми документами. Їм було пред’явлено журналістські посвідчення, а також посвідчення помічника народного депутата. У відповідь на вимогу представитися з боку міліціонерів посипалася нецензурна лайка та погроза фізичної розправи. Журналістське посвідчення у Максима Абрамовського відібрали. Усе це було знято на відеокамеру. При цьому представники преси попереджали міліціонерів про відповідальність і зажадали припинити ображати людську гідність. Та замість того почули лише погрозу: «Я тебе пристрелю».
 
За словами Максима Абрамовського, з одного з автомобілів, які були на місці події, вийшла людина у цивільному та почала вимагати віддати камеру. Після відмови, цей чоловік вдарив журналіста та почав його душити. Працівники міліції у цей час завдавали ударів по голові потерпілому та по відеокамері. Зрештою її відібрали, трохи пізніше повернули зламаною і вже без плівки.
 
Олена Михайлова розповіла «ТК», що спробувала викликати на місце події інший підрозділ міліції. «В той час коли Максима вже, фактично, душили, я спробувала набрати 02. Але мені почали викручувати руки та намагалися відібрати телефон», – розповіла кореспондентка «Острова».
 
Після того як на місце інциденту все ж прибув наряд міліції, журналісти написали заяву та дали пояснення. У Київському РВВС Донецька, куди прибули Максим Абрамовський та Олена Михайлова, вони побачили і правоохоронців, і людину в цивільному, з якими у них стався конфлікт. «Нам завадили провести впізнання цих осіб, хоч я прямо вказував на них», – розповів журналіст.
 
Наразі Максим Абрамовський перебуває у лікарні.
 
Кримінальну справу за фактом події не порушено. Результати перевірки, здійсненої міліцією, за словами Максима Абрамовського, наразі знаходяться у прокуратурі.
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14122
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Мыкола Полудёный
5707 дн. тому
"Оборотні в погонах. Це зараз має бути топ-новиною кожного ЗМІ, що поважає себе." Ага, ведь Лценка же надо же хоть как-то выдворить умышленно :-))
Юрій Шеляженко
5708 дн. тому
Оборотні в погонах. Це зараз має бути топ-новиною кожного ЗМІ, що поважає себе.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду